Op 13 januari organiseren Extrapool en Worm samen RadioVoiceMailZonderPauze: een simultane avond in beide venues waarin vier kunstenaars van het project Radio Voicemail een performance maken.

Radio Voicemail is een wekelijks geluidsprogramma van bijna twee minuten, uitgezonden via de voicemail van het nummer 0031(0)6-19736048. Ieder jaar worden twintig kunstenaars gevraagd een werk, audiocollage, tekst of performance te maken. Radio Voicemail functioneert als een nieuw platform, waarin de voicemail hergebruikt wordt als verlaten digitale ruimte.

ZonderPauze is de nieuwste reeks geluidsavonden van Extrapool. Anders dan de meeste concertavonden in Extrapool is tijdens ZonderPauze alles continu in beweging, van het allereerste begin tot het uiterste einde. Elke editie presenteren diverse acts de wilde geluiden uit hun oeuvre.

Vanuit Extrapool performen Radboud Mens en Neuro Paste; in Worm (Rotterdam) treden Jan Huijben en Jay Tan op. Met een video/audio stream zijn de twee locaties met elkaar verbonden. In de overgang van het ene naar het andere optreden krijgen zij de ruimte om te reageren op elkaars werk.

 

Radboud Mens

Radboud Mens is een geluidskunstenaar met een lange staat van dienst, wiens werk gebaseerd is op minimalistische elektronische processen, conceptuele noise en uitgestrekte klanklandschappen. Hij werkte onder andere samen met Stephan Mathieu, stemkunstenaar Jaap Blonk, gitarist Dan Armstrong (als Fitness Landscape), Mark Poysden (als Alignment) en Craig Ward (ex-dEUS).

www.radboudmens.com

Neuro Paste

Neuro Paste is een samenwerking van Florian Cramer en Mariëtte Groot. Hun respectievelijke Duitse en Nederlandse achtergrond vormen het vertrekpunt voor een onderzoek naar semantiek en uit zich in performance, taalspel en post-stem-muziek in een onbezoldigde esthetiek.

Jan Huijben

In het werk van installatiekunstenaar Jan Huijben wordt gespeeld met het spanningsveld tussen enerzijds de mysteries van de wereld en anderzijds ons verlangen de omgeving te begrijpen.

www.janhuijben.nl

Jay Tan

De Britse kunstenaar Jay Tan lijkt  in haar installaties, sculpturen en performances een soort onderliggende poëzie toe te voegen aan alledaagse protocollen en wetten, om zo een eigen orde van ‘warme noise’ te scheppen.. Momenteel werkt ze als resident aan de Rijksakademie van beeldende kunsten.

www.jaytan.eu

Prijs: 3 euro

More