Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 30-tal steden door het hele land. Nijmegen is traditiegetrouw de openingsstad. Middels de Popronde toeren deze talentvolle acts door heel Nederland, bouwen hun naam op, breiden hun netwerk uit en bereiken zodoende veel – voor hun – nieuw publiek.┬áIn Extrapool vindt je vanavond een gevarieerde selectie muzikanten die elk op een eigen manier het label ‘bandje’ meer dan overstijgen.

http://www.popronde.nl/profiel/5683

 

 

 

 

 

 

20:45 uur: Waiver

Donkere, spacende krautrock met shoegaze- en noisetrekjes, ondersteund door dystopische scifi-visuals. Het trio doen alles om hun show zo gruizig mogelijk te houden, zonder dansbewegingen tegen te werken. Alsof Death From Above 1979 in een vat met effectenpedalen en LSD is gevallen en er een superkracht bij had, zo raast Waiver, soms letterlijk, door de zaal.

http://www.waiverr.com/

[popronde site: http://www.popronde.nl/profiel/5905]

 

 

 

 

 

 

22:45 uur: Craig Elliott

Craig Elliott is een Nieuw Zeelandse expat wonend te Amsterdam. Het afgelopen jaar heeft hij twee noise-pop EP’s opgenomen welke door het label Muzai Records, waar Craig sinds mei getekend is, aan het einde van dit jaar als een complete release worden uitgebracht.

https://craigelliott.bandcamp.com/

http://www.popronde.nl/profiel/5683

Entree: Gratis

 

 

More