plant noch kwalWaar staat de kunstenaar op de schaal van pantoffeldier tot oppergod? Tijdens Plant Noch Kwal (de opvolger van de reeks Kant Noch Wal) gaan we op zoek naar nieuwe levensvormen die ontstaan in de ontmoeting tussen kunstenaar en performance, omgeving en publiek. Geen vlucht naar een andere wereld, maar verrassende confrontaties waarbij de grenzen van performancekunst worden opgezocht. Een levendige en ongebruikelijke avond, waarbij de omgeving en het publiek de voedingsbodem, zuurstof en brandstof zijn voor het werk.

Voor de derde editie van Plant Noch Kwal wordt het publiek opnieuw boeiende levensvormen voorgeschoteld. In deze speciale editie starten we met een diner en filmvertoning van het werk van Marit Shalem, gevolgd door een performance van Wannes Deneer. Gedurende de avond zal werk van beide kunstenaars in de zaal te zien zijn. Om verzekerd te zijn van een bordje kan er gereserveerd worden via kunst@extrapool.nl. Een bijdrage voor het diner wordt zeer gewaardeerd.

 

Over de kunstenaars:

Wannes Deneer (Borgerhout, 1977) studeerde productontwikkeling en scenografie in Antwerpen. De laatste jaren heeft hij zich gespecialiseerd in theatervormgeving, geluidsontwerp en performance. Wannes werkte samen met onder meer de Filmfabriek/Het Toneelhuis, SKaGeN en fABULEUS. Samen met Jef Van gestel en Karolien Verlinden vormt Wannes het collectief Tuning People, waarvoor hij geluids- en vormconcepten ontwerpt. Zijn werk is mechanisch, maar krijgt door de onderlinge verwevenheid een organische waarde. Voor Plant Noch Kwal performt Wannes een van zijn etudes, gespeeld op zelfgemaakte geluidssculpturen.

Marit Shalem (Haïfa, 1971) maakt experimentele films en video-installaties. Met het zelfonderzoekende karakter van het medium als vertrekpunt, creëert ze tekeningen, teksten en objecten rondom haar filmprojecten. Marit studeerde beeldende kunst aan de Hochschule der Künste in Berlijn. Ze woont en werkt sinds 2000 in Rotterdam. Onder de naam SpOp curateert Marit experimentele filmprogramma’s in Worm. Centraal in haar werk staat de relatie tussen artistieke en commerciële productie, waarbij ze economische termen en de maatschappelijke actualiteit verwerkt tot absurdistische en futuristische verhalen. Tijdens Plant Noch Kwal zal Marit een selectie van haar films laten zien.

 

Deur open: 18.00 uur
Aanvang diner en filmvertoning: 18.30 uur
Performance: 19.30 uur

Entree: gratis!

More