New FNew_Friesries werd in 2012 in Toronto opgericht door een groep doorgewinterde muzikanten en beeldend- en performance kunstenaars; Ryan Carley, Tim Fagan, Jenny Gitman en Anni Spadafora. De band is niet gericht op het creëren van een bepaald geluid, maar speelt in op experiment. De alchemie van New Fries is het best te voelen bij de wilde uitvoeringen van de band tijdens een live-optreden.

Hun nieuwste album uitgebracht in november 2016 “‘MORE’ (Explosion! Records) geproduceerd met ingenieur Graham Walsh (Holy Fuck). En wordt gedreven door het ritme en toevallige texturen.

Ze hebben het podium gedeeld met opmerkelijke tourbands, waaronder The Pop Group, Chain& the Gang, Metz, Xiu Xiu, Waxahatchee en Parquet Courts en hebben opgetreden in Canada en de Verenigde Staten. Dit is hun eerste tournee door Europa.

De avond wordt gedeeld met werk van grafisch kunstenaars van de serie Think Before You Ink van Suzanne Caerteling en Knust Press; 18 en 19 mei in Extrapool. Met o.a. Rogier Arents, Sigrid Calon, Homa Delvaray, Harmen Liemburg, Studio Moniker, Pinar & Viola, Wouter Venema en Bob Waardeburg. Rogier Arents komt met zijn installatie Heart Bloom, waarin de patronen van je hartslag live omgezet worden in eenvoudige lijntekeningen.

entree: 5 euro

NewFries_PressPhoto_LePetitRusse

More