SONY DSCIn My Name Is Salmon verkennen we de sensaties die via het digitale scherm onder onze huid kruipen. Internet is een virtueel universum, en tegelijkertijd vraagt ons computergebruik om een fysieke betrokkenheid. Via het scherm kan de gedigitaliseerde wereld een persoonlijke en intieme ervaring worden. In de eerste editie van My Name Is Salmon I (why am I whispering?) verkenden we in video en performance de subcultuur rond het verschijnsel ASMR. Voor de tweede editie zoeken we weer de extremen op, met performances, concerten, installaties en film. Kunstenaar Omodaka creëert een interface van eeuwenoude tradities uit Japanse volksverhalen. Met de werken van Harco Rutgers en Eurico Sá Fernandes doet het human/non-human narratief zijn intrede.

Concert:
Omodaka (Tokio, Japan) of ‘de gemaskerde man met koorts’ maakt een mix van vrolijke elektro en nostalgische volksmuziek, met lcd-monitoren en vintage audioapparatuur waar hij zich in zijn wilde live performances mee omringt. Beter bekend als deephouse producer en deejay Terada Sōichi, studeerde Omodaka computerwetenschap en elektrisch orgel, ontwierp hij (video)games en componeert hij elektronische muziek. De naam “omodaka” komt van de sagittaria trifolia, een delicate bloem die vaak in Japanse stamboomboeken wordt gestoken.
https://www.youtube.com/watch?v=rZkRG5HvuVE

Film:
Petra Cortright (Los Angels, V.S.)
De video’s van Petra Cortright verkennen op speelse wijze de formele eigenschappen van videoprogramma’s en de weergave van het fysieke lichaam in de digitale ruimte. Petra is een van de eersten die selfie-video’s op YouTube plaatste. Met de webcam registreert Cortright simpele acties en handelingen, die ze vaak met standaardeffecten uit de basic webcamsoftware bewerkt. Lichaamsdelen worden vergroot, vervormd of verdubbeld. In haar eerste, destijds controversiële video vvebcam (2007), filmt Cortright haar lichamelijke conditie, die tegelijk die van de kijker weerspiegelt.
http://www.petracortright.com/

Installaties:

Harco Rutgers

How Random – Is Random is een installatie waarin 350 oude Oosterse spreekwoorden in tweeën worden gesplitst en willekeurig worden gecombineerd. In dit continue proces worden zo gloednieuwe, originele wijsheden opgespoord. Harco Rutgers is beeldend kunstenaar, ontwerper, dj en eigenaar van platenlabel Esc.rec. en atelierpodium De Perifeer.
www.harcorutgers.nl

Lotte Hardeman

LACUNA is een sensuele video-installatie waarin het beeld van een kunstmatige zee en de voice-over

van een verleidelijke televisiester op verrassende wijze worden gecombineerd. Lotte raakt in haar werk het onderwerp van de kunstmatigheid van een bepaalde hypernatuur, een simulatie van een gefabriceerde realiteit. “Als je door de ruimte drijft, laat ik je mijn geschapen wereld zien en hoe je de god van je eigen universum kan worden. Een rondleiding, instructiegids, een walkthrough.”
http://lottehardeman.nl/

Eurico Sá Fernandes

De installatie Organic Encryption verkent de esthetische ervaring van nieuwe protheses in een poging om een niet-menselijke narratief te genereren. Vanuit het perspectief van de beroemde bioloog Von Uexküll, die stelde dat elk dier omringd is door triljoenen entiteiten maar slechts een fractie hiervan waarneemt, verkent deze installatie haar directe omgeving, waarbij de interactie van bezoekers het narratief mede vormen.
https://eurico.ws

Zaal open: 20.30 uur
Aanvang: 21.00 uur
Entree: 5 euro

More