MBBPOD5 flyer@Datum: BLUE MONDAY
maandag 15 januari 2018

Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Entree: €5

Het is tijd voor alweer de vijfde en tevens laatste editie van “My Bottomless Black Pit Of Despair”, een avond met artiesten bij wie het is toegestaan om jezelf therapeutisch klote te voelen. Verschillende duistere en harde genres passeren de revue, in performances en beeldend werk.

ECSTASPHERE (DE) 
ECSTASPHERE is een soloproject van de Hamburgse multidisciplinaire muzikant Ophelia. Warme, organische noise ontmoet complexe beatpatronen, extravagante melodische architecturen en speelse combinaties van elementen uit industrial, metal, dubstep, klassieke muziek en IDM. Het geluid van ECSTASPHERE wordt gekenmerkt door kundig experimenteren met contrasten, verrassende structurele wendingen en het frequente gebruik van zang en akoestische instrumenten naast de elektronica. De afgelopen jaren stond ECSTASPHERE op festivals als Maschinenfest en Primal Uproar. Het nieuwe album Transgressions: Documenting Decay verscheen in december 2017.

Celestial Bodies (NL) 
Een kosmische oorlog tussen monsterlijke mythologische goden, dat is de premisse waarop het debuut Spit Forth From Chaos  van Celestial Bodies gebouwd is. Dit nieuwe muzikale project, gevormd door leden van Nihill en Dead Neanderthals, brengt een intense en hallucinerende geluidservaring waarin alles chaos is, en chaos alles. De combinatie van hun duistere geluid vernietigd al je gevoel voor realiteit.

Noire Antidote (NL)
Duister vervormde baslijnen gecombineerd met ontroerend Gregoriaans gezang en neoklassieke melodieën: Noire Antidote maakt witch house met post-industrial invloeden. In 2016 bracht Noire Antidote op het Franse label Audiotrama het debuutalbum I Know Where the Wolf Sleeps uit, omschreven als “een duistere parel, een auditieve nachtmerrie die ons opsluit en ons van de eerste tot de laatste seconde gevangen houdt.” In het afgelopen jaar tourde Noire Antidote door heel Europa.

Anouk van der Wegen (NL)
is beeldend kunstenaar en maakt foto’s, experimentele films en performances. Zij houd zich bezig met maatschappelijke probleemstellingen en de menselijke gedachten en handelingen daar in. Ze heeft zich daarvoor verdiept in dagboeken van psychiatrische patiënten. Door theoretisch en praktisch onderzoek vergelijkt van der Wegen het  ‘normale’ en ‘abnormale’ en ziet in het ‘abnormale’ een schoonheid die binnen haar werk sfeerbepalend is. In haar beelden verschuilen mystieke occulte en rituele aspecten. Hiermee neemt ze de toeschouwer mee in een door haar gecreëerde werkelijkheid.

Ruben de Bruin en Jim Burgman (NL) zijn twee jonge illustratoren met een passie voor duistere beeltenissen in fijne, gedetailleerde lijntekeningen. De Bruin is tevens bekend als tatoeëerder  “Vliegwerk” en is de eigenaar van de Nijmeegse tattoo-studio De Paskamer. Zijn tatoeages zijn geheel in de duistere stijl die hij als illustrator heeft geperfectioneerd. Het duo zal op de avond te zien zijn met diverse prenten en een gloednieuw Slimtarra behang!

More