Met oa: Onmens, Fia Cielen, Ba:zel, Lionel Lebeau

Datum: BLUE MONDAY
maandag 23 januari 2017
entree: 5 euro

Het is tijd voor alweer de vierde editie van “My Bottomless Black Pit Of Despair”, een avond met artiesten bij wie het is toegestaan om jezelf therapeutisch klote te voelen. Verschillende duistere en harde genres passeren de revue, in performances en beeldend werk.

Onmens
Onmens is een EBM/industrial duo uit Gent en bestaat uit Kasper Van Esbroeck en Sigfried Burroughs. Onmens wil muziek ontdoen van franjes om direct en effectief te zijn. Het duo combineert een donker elektronisch ritme met schurende gitaren en vocalen.

Ba:zel

Ba:zel is een electro-akoestisch project uit Praag. Het duo, bestaande uit Ewelina Chiu (vocalen, piano, synthesizer, fluit) en Daniel Vicek (beats, synthesizer basgitaar en vocalen), ontstond in 2014 en heeft sindsdien veel opgetreden en hun sound geperfectioneerd. In 2016 verscheen hun debuutplaat ‘eye draw(s) the line.’ Ze worden omschreven al “ijzig minimalisme” (Beehype), “electro nightmare pop” (AlterEcho) en “muziek voor ravers met slaapgebrek” (180 AM Collective).

Fia Cielen

Fia Cielen woont en werkt in Antwerpen.
Ze maakt tekeningen, sculpturen, installaties en monumentale digitale prints. Een belangrijk aspect in haar werk is de metamorfose. Cielen introduceert graag een natuurlijk element in haar werk waar zij geen controle over heeft. Hiermee probeert zij een gevoel van verwondering op te wekken. In haar tekeningen laat zij zich onder andere inspireren door maskers: tussenvormen waarmee we tijdelijk buiten de regels kunnen treden van de beschaafde samenleving. Tijdens My Bottomless Black Pit Of Despair vertoont Cielen tekeningen.

Lionel Lebeau

Lionel Lebeau mixt motieven en ornamenten en schept daarmee een organisch universum, een persoonlijke mythologie waarin natuurlijke creaties omgevormd worden tot vreemde hersenschimmen. Lebeau studeerde in 2016 af aan een tweede Master Illustratie aan de Royal Academy of Fine Arts in Luik. In zijn nieuwste werk zoekt hij naar een moderne benaming van een rariteitenkabinet. Aan zijn grafische stijl gaf hij de naam “Necrocosm”, een levensdragende wereld die bezwangerd is met een aura van dood.

More