Van Möbiusring tot schoenveter, je kan het zo gek niet bedenken of er zit een lus in. Vanavond draait het in Extrapool dan ook om loops. Van de bombastische, structurele waanzin van MAG tot de fysieke, patroonmatige repetitie van Sheik Anorak; elke herhaling is in potentie de manifestatie van iets nieuws. Daar bovenop beloven dit twee energieke live shows te worden, dus wat willen oog en oor nog meer?

MAG

MAG, ook wel Magdalena Ågren, trad reeds eerder bij Extrapool op met haar band SORK. Ditmaal komt ze langs met haar soloproject waarin zij werkt met loopers en live sampling. Gewapend met trombone, stem, megafoon, gitaar en noisebronnen bouwt zij vanuit het niets haar gigantische, orkestrale lo-fi sound op, die kronkelt tussen een ingehouden suggestie en tomeloze chaos. Afgelopen jaar bracht MAG haar debuutalbum Magnitude uit bij Surplus Recordings en na meer dan 100 shows over de hele wereld komt zij nu eindelijk Nijmegen weer op z’n kop zetten.

https://magagren.com/

Sheik Anorak & Esse Vanderbruggen

Dit duo bestaat uit de in Zweden woonachtige, maar uit Frankrijk afkomstige multi-instrumentalist Frank Garcia – beter bekend als Sheik Anorak – en de Belgische danseres Esse Vanderbruggen. Sheik Anorak begon in 2006 als een noise project met drums, gitaar en looppedalen, maar al gauw bracht het project een minimaler, repetitief en melodisch geluid voort, dat invloeden kent uit de free jazz, noise en minimal music. Garcia deelde het podium met o.a. Thurston Moore, Liturgy en Chris Corsano en bracht vorig jaar zijn derde album Let’s just bullshit our way through uit. Vanderbruggen studeerde bij P.A.R.T.S. in Brussel en ontwikkelde daar haar eigen unieke stijl en dansvocabulaire. Vanavond voert het duo het stuk “PATTERN 0” uit.

http://www.sheikanorak.com/

Entree: €5

More