Landstaal is een project bestaande uit drie edities, waarin steeds uiteenlopende
(volks)verhalen in het werk van kunstenaars centraal staan. In een mengvorm van installatie, drukwerk, concert en performance, presenteren zij op hun eigen wijze hun werk en processen.

 

K a i   N o d l a n d

Kai Nodland, afkomstig uit Noorwegen, werkt als een erkend illustrator in Londen. Kenmerkend in zijn werk zijn de zeer gedetaileerde potloodtekeningen, waarbij het figuratieve een haast mystieke lading lijkt te krijgen. Kosmische en natuurachtige omgevingen zijn terugkerende elementen in zijn werk.
Kai Nodland heeft van 10 t/m 23 januari in residency samengewerkt met Knust aan de nieuwste Art Prison publicatie. Vanavond vindt de Art Prison release plaats, waarbij hij dit boek presenteert in expositievorm en vertelt over het verhaal in zijn werk.

http://kainodland.com/

T h e   L o v e r   B E

De Amerikaanse multi instrumentalist McCloud Zicmuse waagde een paar jaar geleden de grote oversteek om zich vervolgens in Europa te vestigen. Als connaisseur de couleur locale is McCloud constant op zoek naar lokale verhalen. Vanuit zijn huidige woonplaats Brussel bundelt hij vertellingen en anekdotes in zijn jongste project: The Lovers BE. Dit resulteerde in compacte liedjes over biertjes, urinerende standbeelden en busmaatschappijen.
Na de performances opent McCloud de dansvloer met zijn collectie 45 rpm singeltjes vergeten Belgische volksmuziek.

http://theloverbe.tumblr.com/

http://zicmuse.com/

M a a r t e n   B e l

Kunstenaar Maarten Bel werkt lokatiegebonden en maakt werk in diverse media als boeken, tekeningen en sculpturen, waarbij hij op basis van waarnemingen dingen belicht die hem confronteren. Maarten presenteert tijdens Landstaal een doorlopende performance; hij zal aanwezig zijn zittend in een jacuzzi, waarmee hij de avond laat samensmelten. Vanuit zijn jacuzzi brengt Maarten verslag uit van wat hij ziet. Hij brengt zijn verhaal als een verzameling observaties en anekdotes, die ook terug te luisteren en zien zullen zijn in o.a. de vorm van live opgenomen cassettes.

http://maartenbel.blogspot.nl/

A l e x   M e n d i z a b a l

Geluidskunstenaar en performer Alex Mendizabal zal een speciale performance doen, geheten ‘Foneem, Morfeem en Fuga’Hierbij zal hij water en koffiekopjes het verhaal laten vertellen…

 

| e n t r e e :  5  e u r o |

More