Vrijdag 7 juli 2017
Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Entree: vrijwillige bijdrage

Vanavond is de tweede editie van Klankbord Sessies! We presenteren de nieuwe Work Holiday, en de muurtekeningen van tekenproject De Achtergrond.

Klankbord Sessies #2
De meest experimentele ideeën blijven vaak binnen de muren van het atelier of de studio. Met Klankbord Sessies wil Extrapool makers een podium bieden om juist dit werk aan een klein en betrokken publiek te tonen. De behoefte aan een try out van het werk vóór de première beperkt zich niet tot de theaterwereld. Daarom presenteert Extrapool “de Klankbord Sessies”, waarin we de gelegenheid bieden aan artiesten binnen de disciplines Sound, Art en Print om nieuwe concepten aan het einde van het ontwikkelstadium te tonen.
Het publiek krijgt op haar beurt een unieke kans om bij de allereerste uitvoering van een idee te staan en te fungeren als eerste lezer, luisteraar, toeschouwer en getuige van dit werk. Samen vormen we een ludiek klankbord.

Heb jij een werk dat je graag zou willen toetsen aan publiek? Schrijf je vóór 23 juni in via kunst@extrapool.nl. Extrapool maakt een selectie uit de ingezonden plannen.

Work Holiday Harro van Aalderen
Work Holiday is de naam van een reeks bijzondere boekresidentieprojecten. Bij een Work Holiday komt een kunstenaar op eigen verzoek een boek maken in de drukkerij van Extrapool tijdens een residentie van 7 dagen. Het biedt de kunstenaar de gelegenheid om een publicatie uit te brengen in de bijzondere stencildruktechniek van Knust/Extrapool. Gedurende het verblijf zal er veel zorg en aandacht besteed worden om het uitvoeren van het ingediende concept van het boek te optimaliseren.

Harro van Aalderen

Van woensdag 28 juni tot en met vrijdag 7 juli werkt Harro van Aalderen samen met Knust aan de nieuwe Work Holiday publicatie. Harro van Aalderen studeerde in 2006 af aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Kampen/Zwolle. In zijn werk combineert hij herkenbare symbolen en figuren: de stip, een hoofd, het ei en arrangeert deze in een landschap tot een poëtische voorstelling. Door de symbolen in een ongebruikelijke context te plaatsen ontstaat er ruimte voor nieuwe betekenis en interpretaties. Het gestencilde boek wordt een vertaling van unieke monoprints op lino, die tot stand zijn gekomen na een weeklange wandeling naar de zee.

www.harrovanaalderen.com

 

 

De Achtergrond
Vanavond heb je tevens de gelegenheid om de nieuwste tekeningen binnen het project De Achtergrond te bekijken. Voor dit project vragen wij acht tekenaars om in tien maanden tijd in estafettevorm een statement te maken op de muren van Extrapool. Is de laatste muur gevuld? Dan tekent de volgende kunstenaar over het werk van de eerste maker uit de serie.
In de presentatieruimte van Extrapool komen de disciplines sound, art en print samen. Op de muren vind je altijd een ander Slimtarra-behang uit onze eigen drukkerij. De wandtekeningen van De Achtergrond groeien hier organisch in mee. Ook performances van vanavond maken deel uit van dit tijdelijke gesamtkunstwerk.
Vanavond is de laatste kans om de tekeningen van Pietsjanke Fokkema, Erik Odijk, Lenneke van der Goot en Riette Wanders in elkaars gezelschap te bekijken. Kom vooral even kijken.

More