Klankbord Sessies #1 + Work Holiday presentatie Wouter Venema

Zaterdag 15 april 2017
Deur open: 20.30 uur
Aanvang: 21.00 uur
Entree: vrijwillige bijdrage

“De eerste keer”

De try-out is de voorstelling vóór de première, waar spelers en regisseur het nieuwe werk voor het eerst tonen aan het publiek. Zij tonen een volledige voorstelling, maar wel een waar nog ruimte is voor kleine veranderingen en perfectioneringen naar aanleiding van de reactie van het publiek, het klankbord, dat in dit stadium noodzakelijk is.

De behoefte aan een toetsing van het werk vóór de première beperkt zich niet tot de theaterwereld. Daarom presenteert Extrapool “de Klankbord Sessies”, waarin we de gelegenheid bieden aan artiesten binnen de disciplines Sound, Art en Print om nieuwe concepten aan het einde van het ontwikkelstadium te tonen aan een klein, geïnteresseerd publiek.

Goede ideeën blijven vaak op de tekentafel liggen. Met de Klankbord Sessies biedt Extrapool makers de mogelijkheid om de vertaalslag van atelier naar publiek te maken. Het publiek krijgt op haar beurt een unieke kans om projecten die nog in de kinderschoenen te staan op het podium te zien en te fungeren als een ludiek klankbord.

Dit is de eerste Klankbord Sessie in een reeks. Heb jij een kwalitatief goed idee wat je graag zou willen toetsen aan publiek? Schrijf je nu in via kunst@extrapool.nl. Extrapool maakt een selectie van de ingezonden plannen.

 

Naast deze eerste editie van Klankbord presenteert Extrapool vanavond de nieuwste Work Holiday publicatie van Wouter Venema.

 

Work Holiday is de naam van een reeks bijzondere book residency projecten. Bij een Work Holiday kan een kunstenaar hier op eigen verzoek een boek komen maken in residency van 7 dagen. Het biedt de kunstenaar de gelegenheid om een publicatie uit te brengen in de bijzondere stencildruktechniek onder begeleiding van Knust/Extrapool. Gedurende het verblijf zal er veel zorg en aandacht besteed worden om het uitvoeren van het ingediende voorstel/concept van het boek te optimaliseren.

 

Deze Work Holiday heeft Wouter Venema van 10 april t/m 15 april in residency gewerkt aan zijn nieuwe boek; ‘Nachtatlas’.

Wouter Venema woont en werkt als kunstenaar in Rotterdam. Zijn werk richt zich op verschillende disciplines; fotografie, tekeningen, print, video en installatie. De werken zijn gelaagd en verweven met elkaar. Nachtatlas is gemaakt door nieuwe en oude werken te verscheuren en hier nieuw werk van te maken. Het boek gaat over vervellen, het verliezen van huid. Alle pagina’s vormen samen een kaart, wanneer deze verscheurd worden uit het boek.

More