JulienGasc&LowSea_PosterOp vrijdag 30 januari staat Extrapool in het teken van dromerige wave- en synthpop, met twee live acts uit Europa: de Franse singer-songwriter Julien Gasc en het Brits/Bosnische duo Low Sea.

julien-gasc-web-square-480x480-c-julie-guez

J u l i e n   G a s c   ( B o r n   B a d   R e c o r d s   /   F R )

De muziek van Julien Gasc laat zich met zijn door de jaren ’60 geïnspireerde liedjes omschrijven als melancholisch en dandyachtig, maar bevat daarnaast vrolijkheid, zelfspot en een kritische blik op de absurditeit van het menselijk bestaan. Na samenwerkingen met onder andere Aquaserge, Stereolab en April March komt Gasc nu met zijn eerste soloalbum, Cerf, Biche et Faon, opgenomen op een 4-sporen Tascam K7.

http://www.muraillesmusic.com/artistes/julien-gasc/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=RNqNFaRfmRE

 

 

 

 

LOWSEA41

L o w   S e a   ( D e l l ‘ O r s o   R e c o r d s / I E )

Low Sea bestaat uit de Bosnische Billie en de Liverpoolse Bobby D. Na een in de VS uitgebrachte eerste mini-album (How To Dress Well, Neon Indian) werden ze aangetrokken door het Ierse Dell’Orso Records, waar ze hun tweede album Remote Viewing uitbrachten. Legendarische producer Stephen Hague, deels verantwoordelijk voor het succes van onder meer New Order, Pet Shop Boys en Siouxsie and the Banshees, mixte een aantal nummers van het album. Low Sea is pure dromerige synthpop, maar met een eigenwijs wave karakter.

http://lowseamusic.tumblr.com/
http://facebook.com/lowseamusic
https://soundcloud.com/low-sea

Video: https://www.youtube.com/watch?v=0mFyePCdzlQ

| e n t r e e :  5  e u r o |

More