jonkoklapperDeze avond belooft het flink zweten te worden met de klanken van Jonkoklapper en De Grot. Beide acts spelen een (deels) elektronisch gestuurd Nederlandstalig repertoire. Pure poëzie op een eigenzinnige, vaak humoristische manier, waarin tekst en timbre de nummers voorttrekken. Het vliegt uit de bocht, pompt en schuurt en landt dan weer rustig tussen het publiek.
In de muziek van De Grot word je meegevoerd door de Vlaamstalige poëzie van Griet Menschaert, ondersteund door de verrassende, soms nostalgisch aandoende lo-fi elektronica van Otto Donkers.
Jonkoklapper biedt zijn muziek aan als homogeen geheel, gebracht door een volledige band-formatie, op rituele wijze.

Jonkoklapper

Maak kennis met de nieuwe (en enige?) Nederlandstalige doom-pop band JONKOKLAPPER uit Amsterdam. Jonkoklapper is het nieuwe project van Abel en Kaj, bekend als het brein van het inmiddels ter ziele gegane The Don’t Touch My Croque Monsieurs. De band heeft onlangs zijn eerste, gelijknamige debuutplaat uitgebracht, die gelijk op enthousiaste reacties kon rekenen van ondermeer De Volkskrant,, Never Mind The Hype,, en Noisey  Muziek over de dood, afscheid, realiteit en het Nederlandse wietbeleid, “alsof Doe Maar een satanistisch ritueel uitvoert.”

http://www.jonkoklapper.nl/

De Grot

De Grot ontstond eind 2014 in Eindhoven. Beeldend kunstenaar en schrijver Griet Menschaert zocht naar mogelijkheden om haar teksten op een hedendaagse en speelse manier naar een breder publiek te brengen. Haar hart sprong op toen ze Otto Donkers, toetsenist en knoppendraaier, hoorde vertellen over een nieuw muziekproject waarbij hij Nederlandstalige tekst wil gebruiken. Zodoende: muziek en poëzie, maar dan zoals De Grot het tof vindt. Verwacht gedichten, verhalen en breakbeats in een spel met meeslepende muziek, van klassiek tot neo-rave, en met vooral niet teveel regels.

https://soundcloud.com/degrot

More