Vanavond zoomt Deep End samen met Extrapool in op een melancholische en onverschillige levenshouding. Vaker dan eens staat zulke insteek aan de wieg van invloedrijke literatuur, muziek en film. Vanavond komen deze disciplines samen in een avond rondom Un homme qui dort, een roman van Georges Perec. We vertonen de boekverfilming uit 1974 en je hoort de band Unhappybirthday, die zich direct door dit werk heeft laten inspireren.

 

 

 

hqdefault

Deep End Film: Un homme qui dort (77 min)

Iedereen wil wel eens een dag overslaan en zich terugtrekken onder de dekens. De hoofdpersoon uit Un homme qui dort (1974, Bernard Queysanne) gaat een stapje verder: hij wil zich terugtrekken uit het leven en van alle sociale interacties.

Zijn scherpverwoorde gedachten, in combinatie met fantastische beelden en soundtrack, maken deze onterecht vergeten klassieker tot een van de favoriete films van de programmeurs van Deep End Film.

 

0001167944_20Unhappybirthday

Unhappybirthday is een lo-fi post-punk trio uit Hamburg dat zich heeft toegelegd op de esthetiek en sfeer van de nihilistische jongerencultuur.
Ze maken 80’s dream pop waar het punchy geluid van New Order en de melancholie van The Chills in doorklinkt. Un homme qui dort was de belangrijkste inspiratie voor hun nieuwe album Schauer. De band is op tour door Europa en speelt bij Extrapool haar enige Nederlandse show.

 


Ook uit de werken van Roos van der Vliet spreekt de fascinatie voor vervreemding en verstilling in een overweldigend uitgestrekte wereld. De veelzijdigheid van situaties en mensen is tegelijk fantastisch en beangstigend. Van der Vliet onderzoekt deze levenshouding in haar modellen, toeschouwer en zichzelf. Ze schildert om de vervreemding te temmen.

 

Deur open:20.00 uur
Start: 20.30 uur
Entree: €5

More