CONCERT
House of Cosy Cushions + L’ocelle Mare + S A R R A M
Donderdag 29 november 2018
zaal open: 20.30 uur
Start: 21.00 uur
Entree: €5
 
ambient – drone – live percussie – ongekende instrumenten
 
House of Cosy Cushions
Een plaat die tegelijk album als tentoonstelling is; dat kan enkel met een beeldend kunstenaar als bandleider. House of Cosy Cushions is de band waarin de Groningse Richard Bolhuis zich omringt met muzikanten die zich thuisvoelen aan de randen van de popmuziek.
 
Bolhuis vermengt in ambient composities herkenbaarheid met ondefinieerbare, bizarre, auditieve creaties. Een combinatie die VPRO’s 3voor12 de vergelijking doet maken met Nick Cave of PJ Harvey. Op het nieuwe album Underground Bliss werkte Bolhuis onder andere samen met Villagers’ Conor O’Brien. Het werden meditatieve composities die rijken van ijle dronescapes tot energieke live-drums.
 
L’ocelle Mare
Thomas Bonvalet is een autodidact multi-instrumentalist. Met jaren ervaring als bassist en gitarist in bands als Cheval de Frise (1998 – 2004) maakte hij al in 2005 de overstap naar een solo performance waarin gitaar werd omgeruild voor wind en percussie instrumenten en ingenieuze mechanische instrumenten. Over de jaren evolueerde zijn setup tot een nauwkeurig samengesteld stapel-instrument. Een fysieke one-man band van absurde avant-garde.
 
S A R R A M
S A R R A M is het solo project van Valerio Marras uit Sardinië, hij combineert elementen van drone, ambient, post-rock en noise. Zijn tweede album dat tot stand kwam door enkel een idee en stemming mee te nemen naar de studio, kwam dit jaar uit. Het valt samen met zijn benadering van zijn live performances: een geïmproviseerde reis langs donker, pulserend geluid. In beeld wordt hij bijgestaan door Claudio Spanu die zich voor dit werk liet inspireren door het allerdonkerste; het universum.
 

 

More