Heather Leigh, geboren in West Virginia en woonachtig in Schotland, is misschien vooral bekend van Charalambides, het Texaanse avant-gardecollectief van Tom en Christina Carter.
Ze bespeelt de pedal steel guitar, een instrument dat ze kan laten klinken zoals in onvervalste rootstraditie van het platteland, maar net zo overtuigend maakt ze er pure, hypnotiserende noise mee. Haar spel is krachtig en gevoelig en ze combineert het met haar prachtige stem.
Leigh bracht onlangs haar solo album ‘I abused Animal’ uit, dat hoog scoorde in de betere reviews.
Ze werkte samen met onder meer Thurston Moore, Chris Corsano, Paul Flaherty, John Olson van Wolf Eyes, en Jandek.

http://wishimage.com/

MV Carbon is een in Brooklyn gebaseerde interdisciplinair kunstenaar.
Met haar werk beoogt ze de ruimte te transformeren met behulp van projectie, audio en sculpturen. Ze wil een ‘buitenzintuiglijk bewustzijn’ ontlokken door de grenzen van tijd en ruimte om te buigen in eenvloeiende uitwisseling tussen haar act en het publiek, wat het interactief maakt.
Onlangs deed Carbon een residency in het befaamde bij EMS, centrum voor elektro-akoestische muziek en sound-art in Zweden. Ze componeerde voor The String Orchestra van Brooklyn met steun van Issue Project Room en trad op in o.a. PS1-MoMA (NY), The Guggenheim BMW Lab (NY), The Stone (NY) en The Tate Modern (UK). Ze werkte met velen samen, onder meer met Charlemagne Palestine, Evan Parker, J Gräf Lary 7,Shelly Hirsch en Tony Conrad.

https://mvcarbon.com/

Vrijdag 1 juli
Zaal open: 20.30
Aanvang: 21.00
Entree: 5 euro

More