poster hausse IVHausse is een collaboratie tussen Extrapool en RTFKT waarin twee house producers in onze studio samenwerken aan een nieuwe live-set. Deze set gaat vervolgens in première op onze clubavond in Brebl.

PRODUCERS

Ian Martin, 1979, Intergalactic FM
Klankman, 1983, Bunker

We gaan de donkere, ruige kant op deze editie: acid-provocateur Klankman duikt samen met de gruizige ambient van Ian Martin onze studio kelder in. Duistere acid house en warme volle bassen. House met een hoge dichtheid. Voor de voorlopig laatste clubeditie van Hausse lossen we beloftes in.

 

Ian Martin

De muziek van Rotterdammer Ian Martin klinkt als een nachtelijke sci-fi wereld waar drones rusteloos werken aan valse alarmsystemen. Martin is een van de minder bekende namen uit de Bunker en Strange Life stallen. Op Intergalactic FM runt hij de SEER show: een caleidoscoop van experimentele muziek. In zijn producties legt Martin een mix van ambient, slo-mo beats en synth jams met een sinistere trippy elektronische muziek als resultaat. Met een minimum aan middelen een indrukwekkende track neerleggen is zijn sport.

Klankman

Onder de naam Klankman brengt Maarten Epskamp zijn eigen getwiste visie op acid-house en techno. Zijn geluid wordt gedomineerd door hypnotiserende melodieën en ruige beats. Vorig jaar kwam zijn eerste release uit. En evenals Martin vond hij zijn plek op het fameuze Bunker label uit Den Haag. Klankman brengt live improvisatie en laat daarmee ruimte voor verrassing: schuwt het experiment niet maar houdt de dansvloer in de buurt. Prima ingrediënten om mee te nemen naar de Hausse studio.

 

DJ

DIETROITER, 1970, Golden Pudel
Voor mensen in Hamburg is de Golden Pudel een legendarische autonome plek. Het is er klein, groezelig en DIY. En het publiek is voor alles in. Onze DJ van vanavond, Detroiter, is samen met Helena Hauff en Phuong Dan resident van deze geweldige plek. Zijn rauwe breaks, dark wave, ruige acid en electro keuzes complementeren ons producers duo perfect. Alsof je vlak naast de Reeperbahn staat te dansen!

Thijs Schuitman, 1987, Classics
Vooralsnog hadden we weinig locals bij Hausse. Daar komt nu verandering in: Nijmegenaar Thijs Schuitman selecteert knallende 909’s, rauwe baslijnen en spacende melodieën. Rauw en hard met hier en daar een beetje funk en warmte. Ook hij pakt uit met melodische house van het zwaardere soort, Chicago ritmes en electro keuzes.

KUNSTENAARS

Fiona Lutjenhuis, 1991, installatie
Bij Hausse denken we bij trillingen in eerste instantie aan muziek die uit speakers schalt. De werken van Fiona Lutjenhuis maken echter duidelijk dat alles, waarneembaar en niet-waarneembaar uit trillingen in energie bestaat. Belangrijk in de ruimtelijke constructies van Lutjenhuis zijn tijd en tussenruimte. Ze richt zich op het onbekende en mysterieuze in het leven. Haar werk staat daarom bol van symbolen en metaforen.

Alban Karsten Bras, 1983, objecten
Alban Karsten Bras woont en werkt momenteel in Groningen. Zijn installaties en objecten zijn veelal interventies in de omgeving. Bras biedt in zijn werk een sublieme potentie door een beeldtaal van eigenzinnige onhandigheid. Naast beeldend kunstenaar is Bras curator en oprichter van underground podium de GYM in Groningen.

 

Entree: 5 – 10 euro
Hausse.cc
Tickets: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/hausse-iv

volgt het event op facebook

More