Hausse flyer IV 15-05-15 v3-1Onze ticketfilosofie werkt en daar zijn we heel blij mee! Dankzij jullie organiseren we een pre-event als voorproefje op de clubavond: Hausse IV – Ian Martin & Klankman. Dit wordt een bijzonder concert door Greg Haines en vindt plaats in Extrapool tijdens de residentie van Ian Martin en Klankman. Je kunt een combiticket kopen voor beide avonden, deze kost je 7,50 of 10 euro. Wil je alleen Greg zien dan betaal je 5 euro aan de deur bij Extrapool.

Greg Haines (UK)
[Erased Tapes, Denovali, Vrijzinnige ambient house, neo-klassiek]

In 2012 stond Greg Haines samen met Nils Frahm op het podium bij Lux. Nu in dezelfde maand dat Frahm naar Doornroosje komt, is Haines te zien in Extrapool. Als onderdeel van Hausse is hij een van de meest vrijzinnige namen in ons huidige rijtje producers.

De in Berlijn woonachtige Greg Haines balanceert tussen twee werelden. Enerzijds ligt zijn achtergrond in het academisch modern klassiek maar tegelijkertijd experimenteert hij met een meer elektronisch geluid. Haines komt met een uitgesponnen minimalisme in de stijl van Johann Johannsson en collega’s Frahm of Hauschka. Hij brengt elektronische soundscapes met een zeer analoog geluid. Dat komt niet in de laatste plaats door zijn grensverleggend gebruik van een akoestische piano.

De combinatie met house lijkt ver weg maar wie Haines’ nieuwe plaat “Where We Were” beluistert, hoort een duidelijke link. De strijkers van eerder zijn vervangen door analoge synths en er prijken ritmische elementen die het goed doen op elke vooruitstrevende dansvloer. Dit alles opgenomen met het specifieke geluid van tape recorders in de dub gedachte van King Tubby.

 

Locatie: Extrapool
Entree: €5 (gratis met een combiticket)
Hausse.cc

More