unnamed-2H a c o   ( J P )  is zangeres en geluidskunstenaar en een van de oprichters van After Dinner (1981-1991) en Hoahio. In haar live performances combineert ze op organische wijze haar stem met zelfgeprogrammeerde elektronica, vergezeld door videobeelden van Mariko Tajiri. Haco ontwikkelde haar eigenzinnige muziek op basis van de principes van post-punk, elektroakoestiek en improvisatie. In 1999 richtte Haco View Masters op, een collectief dat geluiden uit het dagelijks leven oppikt en verzamelt.

http://www.hacohaco.net

T o n i c   T r a i n  is het elektronicaduo Sarah Washington en Knut Aufermann.

Sarah’s zelfgemaakte circuit-bender en Knuts feedback mixer worden gecombineerd en verbonden aan hun belangstelling voor radiotechnologie en microtransmissie. Door het oneigenlijk gebruik van audioapparatuur produceert Tonic Train een performance van wat zij ‘ongewenste geluiden’ noemen. Hun werk is uitgezonden op meer dan 50 radiostations over de hele wereld. Tonic Train werkte onder meer samen met Otomo Yoshihide, Xentos ‘Fray’ Bentos en het Resonance Radio Orkest.

http://tonictrain.klingt.org

S a r a h   W a s h i n g t o n   ( V K )  creëert tijdelijke radiokunst-zenders en componeert experimentele hoorspelen. Ze is een van de oprichters van Resonance 104.4fm in Londen en het internationale radiokunstnetwerk Radia. In 2007 maakt ze een radiokunstserie voor het Tate Modern. Voor de 30e Kunstbiënnale van São Paulo maakte ze 100 dagen lang non-stop radio. Samen met Knut Aufermann onderzoekt zij alternatieve manieren van radiomaken.

http://mobile-radio.net

K n u t   A u f e r m a n n   ( D U ) studeerde onder meer scheikunde en audiotechniek en is als zendermanager verbonden aan Resonance104.4fm in Londen. Knut speelt geïmproviseerde elektronische muziek met behulp van verschillende vormen van hoorbare feedback.

http://knut.klingt.org

| e n t r e e :  5  e u r o |

More