Fasenuova (ES)

Sinds 2006 vormen Roberto Lobo en Ernesto Avelino het duo Fasenuova, maar hun gezamenlijke geschiedenis gaat terug tot de jaren ’90. Ze circuleren al twee decennia in het Spaanse ondergrondse elektronische circuit, van waar uit ze aan verschillende releases van CD-R en cassettes werkten, inclusief remixes van Legowelt en Gerald Donald (Dopplereffekt). Hun eerste album met de titel A La Quinta Hoguera bezorgde het koppel al snel een plek op grote festivals als Primavera Sound in Barcelona.

Hun derde album Aullidos Metálicos verscheen in 2016 en is geproduceerd door techno grootheid Oscar Mulero. Deze plaat is het best te omschrijven als een paranoïde reis die doet denken aan Lost Highway van David Lynch, waarbij de luisteraar alles van hectische ritmes tot diepe ambient sferen ervaart.
De twee Spanjaarden zijn in eigen land zowel outsiders als legendarisch te noemen. Met een analoge setup brengen ze industriële gothtronica en opzwepende, soms repetitieve Spaanse songteksten. Een explosieve performance waarin tekst als geluid van primitief naar poëtisch wordt gekneed.

https://fasenuova.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/watch?v=7EJMEP787WI
https://www.youtube.com/watch?v=AvFShpJsDxw
https://www.youtube.com/watch?v=eYmndCHfhjw

Merel ten Braak (DJ)

Merel ten Braak maakt selecties van duistere down-tempo platen om schalks op te dansen. Ze draaide op elektronische bolwerken als IntergalacticFM, Red Light Radio en Operator en staat eind juni op het Strange Sounds from Beyond festival.

Voor Merel valt het zoeken naar nieuwe tracks samen met het oprekken van haar eigen muzikale smaak. Ze vermijdt verveling ten alle tijden. Als invloed noemt ze de fameuze Hollandse West kust (Bunker, Intergalactic FM, Staalplaat) maar vooral ook de antieke machine verzameling van haar vader; muzikaal te herkennen in het mechanische van lege patronen en de schone tragiek van organische, geïsoleerde geluiden.

https://soundcloud.com/mereltenbraak

vrijdag 1 juni 2018
Zaal open: 20.30 uur
Aanvang: 21:00 uur
Entree: €5

More