Tijdens het Valkhof Festival strijkt Extrapool dit jaar weer neer in de intieme Valkhof Kapel. Daarnaast presenteren we een selectie noise rock uit verschillende verre oorden.

 

16 juli

Lichtzaal
zaterdag

20:00 – 24:00

Op de openingsdag van het Valkhof festival straalt de Valkhof kapel met klank en beeld. In het sfeervolle middeleeuwse bouwwerk hoor je drie artiesten die zich toeleggen op een licht soort geluid. Van aangename abstracte tonen tot verheven vluchtige songwriting. Lichtzaal staat pal tegenover het donkere Nachtportaal waar Extrapool vrijdag de kapel mee besluit.

Microwolf

Microwolf is het alias van Benjamin van Vliet, singer-songwriter extraordinaire, die opereert in het grijze gebied tussen (kraut)folk en geluidskunst. Zijn debuutalbum ‘You Better Go Now’ kwam in 2015 uit op het fijne Deventerse label esc.rec.  Bereid je voor op een hypnotische doch intieme ervaring.

http://microwolf.tumblr.com


http://www.facebook.com/microwolfmusic
http://youtu.be/PUL6UzmiGRA


Erfan Abdi

Erfan Abdi combineert de eindeloze mogelijkheden van moderne technologie met een eigenzinnige DIY attitude. Deze werkwijze voert hem over de grenzen van disciplines en inspireert tot unieke combinaties van audio, video en interface design. In Lichtzaal presenteert hij zijn werk Notesaaz dat draait om grafische en sonische abstractie.
http://erfanabdi.com/

https://vimeo.com/26240961


Martijn Comes
(more info TBA)

https://martijncomes.bandcamp.com

 

18 juli

Boog
maandag

(tijden TBA)


Less Win

In het laboratorium van het Deense Less Win is post-punk gekruist met no wave waarop een Frankenstein monster ontstond van hoekige gitaren, overstuurde baslijnen en stampende percussie, gecombineerd met contrasterende cleane vocalen. Deze tweedeling voegt een dromerig element toe aan hun anders zo schurende en zwaarwichtige tracks.  Op het podium zorgt de onhoudbare spanning tussen de verschillende bestanddelen waar Less Win uit is ontstaan voor een voor een gevaarlijke, explosieve situatie die je elk moment laat koesteren.

http://lesswin1.bandcamp.com/releases

https://www.facebook.com/lesswinlesswin

 

vrijdag 22 juli

Nachtportaal


20:00 – 24:00

Extrapool sluit op vrijdag de kapel af met een verzameling duistere performers. Nachtportaal is de drempel tussen het feestgedruis en de stilte van morgen. Een bijzondere collectie internationale acts werpen elk hun eigen bundeltje licht op duistere muziek. Nachtportaal is de antithese van Lichtzaal waarmee Extrapool op zaterdag de Valkhof kapel opent.


Varkenshond

De Belgische band Varkenshond stelt zijn creativiteit in dienst van een vergeten natuurreligie. Met rituele klanken worden antieke wezens als Maggergergerus, Gergeti en de Egrakkaut toegezongen. De bizarre folk van Varkenshond is het Vlaamse equivalent van Tibetaanse mantrazang. Het genootschap vertolkt pure muziek met eenvoudige percussie en een DIY instrumentarium.

https://varkenshond.bandcamp.com/ 


https://www.youtube.com/watch?v=JfxJZB7gdBQ

Family Undeground


Het uit Denemarken afkomstige Family Underground is een duo bestaande uit Sara Czerny op bas, synthesizers, drums en Nicolas Kauffmann op gitaar, elektronica en eveneens gebruiken ze beide hun stem naast dit alles. Hun performances zijn een samenkomst van ontbonden visuele en geluidselementen, waarbij de muziek dwaalt tussen free-form improvisatie en noise, tot het roer wordt omgegooid waarop plotseling strakke compositie structuren omhoog rijzen uit de zee van chaos.

http://familyunderground.bandcamp.com


http://dreamsyndicatehigh.blogspot.com


M.A.O.(Meldodic Abortion Orchestra) is een vreemde, moeilijk te categoriseren, wilde electronische stoeipartij, jeudig dansend door de weide van de elektronische punk, post-industrial en soms zelfs even aanwezig in de contreien van de post-rock en hiphop. Dit alles geschiedt op een zelfbewuste, soms ironische maar altijd energiek-spastische wijze. Sinds 2005 maken ze al podia in ‘die Heimat’ onveilig, doch dit wordt hun allereerste show op Nederlandse bodem.https://melodicabortionorchestra.bandcamp.com


https://www.youtube.com/watch?v=q6gqH8zJRxw

More