Locatie: Fight Club @ ArtEZ, Onderlangs 74, Arnhem
Open: 17.00 uur
Aanvang workshop: 17.30 uur
Aanvang concerten: 19.30 uur
Entree: 0 euro = geen geld!

 

In Muziekles ontleedt een muzikant of geluidskunstenaar zijn werkpraktijk voor het publiek. Door middel van workshops openen artiesten de ‘black box’ van hun werk, die normaliter alleen op het podium te bewonderen is. Muziekles laat je kennismaken met de speelsheid en de laatste ontwikkelingen in de wereld van de professionele doe-het-zelvers.
Voor de eerste editie van Muziekles maakt Extrapool een uitstapje naar ArtEZ hogeschool voor de kunsten Arnhem. Samen met Fight Club OK74 organiseren we een avond voor alle OK74-studenten en andere geïnteresseerden. Beeldend kunstenaar Manuel de Swaaf licht toe hoe hij van stalen constructies en contactmicrofoons sonische sculpturen maakt. Daarnaast zijn er twee concerten waarbij de performers inzicht geven in hun materiaal en werkwijze.

 

Manuel de Swaaf // BEELDGELUID
Onder zijn alias BEELDGELUID gaat Manuel de Swaaf spelenderwijs op zoek naar de stem van objecten, instrumenten en ruimtes. Het gesprek tussen deze verschillende stemmen vormt de basis voor improvisatie. Een zoektocht naar geluid, via vorm en de stem van beeld.

 

https://facebook.com/BEELDGELUIDEN
https://soundcloud.com/beeldgeluid

 

Witches Brew

 

Witches Brew is een duo uit Nijmegen, opgericht in 2010. Ze spelen een set waarin sludgy powerviolence en feedback de hoofdingrediënten zijn. Zowel qua materiaal als werkwijze, is Witches Brew onconventioneel en eigenzinnig in zijn soort.

 

https://witchesbrew024.bandcamp.com/

 

Broken Toaster Records
Broken Toaster Records is een platenlabel voor doorgaans tijdelijke bands en artiesten. Van geïmproviseerde full length albums tot gruizige eendagsgaragebands, alles kan in dit collectief. Deze keer zal het label live improviseren, met waarschijnlijk vocals, wat speelgoedinstrumenten en een handjevol contactmicrofoons. De opnames hiervan zullen daarna online gereleased worden op onderstaande links.

 

https://www.facebook.com/brokentoasterrecords
https://brokentoaster.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/broken-toaster-records

More