20:45 – 21:30 Ludowic

22:15 – 23:15 Raymond IV

00:00 – 00:45 METHANFEMENINE

 

EXTRAPOOL sluit op vrijdag de kapel af met een verzameling duistere performers. Nachtportaal is de drempel tussen het feestgedruis en de stilte van morgen. Bijzondere internationale acts werpen ieder hun eigen bundeltje licht op duistere muziek.

Portrait LudoWic

LUDOWIC
Met een indrukwekkend arsenaal aan analoge synthesizers, drummachines en noise boxes wroet de Nederlandse LudoWic rond in de modder van de elektronische muziek. De gruizige, noisy en duistere electro die uit de scheuren naar boven sijpelt is een geluid dat maar weinig anderen kunnen evenaren.

METHANFEMENINE22_photoby_EJ

METHANFEMENINE
Kent u HEALTH? Ja? METHANFEMENINE gaat nog een tandje harder en experimenteler. Dit duo vond elkaar tijdens een Boiler Room modular jam en maakt sindsdien (geheel geïmproviseerde!) dance-noise waarin beat, ambient en dronedrone elkaar afwisselen. Voor de modular-geeks onder ons.

RaymondIV

RAYMOND IV
De Franse Thibaut de Raymond is oprichter van het cassettelabel Mus Joutra en experimenteert op het raakvlak tussen trance en percussie. In zijn composities maakt hij gebruik van het karakteristieke geluid van tape-opnames. Vanavond weeft hij met een quadrafonische opstelling tapijten van elektronische ritmische muziek.

More