20:15 – 21:00 Monotrail


21:45 – 22:30 Dullmea

23:15 – 00:00 French Concession

Op de openingsdag van het Valkhof Festival straalt de Valkhofkapel. In het sfeervolle middeleeuwse bouwwerk hoor je drie artiesten die zich toeleggen op een licht soort geluid. Van aangename abstracte modulaire tonen tot vluchtige vocale songwriting. Lichtzaal staat lijnrecht tegenover het donkere Nachtportaal waar EXTRAPOOL vrijdag de kapel mee besluit.

Monotrail - foto door Hannah Rumstedt

MONOTRAIL

Monotrail is het meest recente muzikale project van de inmiddels in Berlijn wonende kunstenaar Rijnder Kamerbeek. Tijdens geïmproviseerde sessies op een compacte modulaire synthesizer kneedt hij invloeden van zijn contemplatief beeldend werk, lichte drones, ambient en experimentele electro samen tot een organisch geluidssculptuur. Voor Lichtzaal vervaardigt hij een unieke set waarin veldopnames van residenties in Madrid en Berlijn samen komen met vervaagde melodieën, grauwe ruis en minimalistische percussie.

DullmeaLandscape2

DULLMEA

Dullmea creëert haar geluid met haar stem en een flink netwerk van effectpedalen. Haar muziek is uitnodigend, experimenteel, improviserend en minimalistisch. Een dialoog zonder woorden, een reflectie op de rijkheid van eenvoud en een ode aan een kwetsbare levensinstelling.

French_2Consession_Empress_PressPhoto

FRENCH CONCESSION

De electro-poëzie van Ella Chau Yin Chi laat haar roots uit Hong Kong en Nieuw-Zeeland horen, waar ze experimenteerde met zowel westerse als oosterse instrumenten. Etherische vocalen, mistige synth-walmen, scherpe beatscapes en spectaculaire visuals vormen de basis voor deze performance. Voor de liefhebbers van Björk en Grimes, maar dan met nóg een vleug avant-garde erbij.

More