eartheaterIn de vorm van drie internationale acts presenteert Extrapool op 21 november de state of the art in ontregelende elektronische popmuziek. Collages van samples, musique concrete en noise vormen vanavond hypnotiserende sjamanen.

Eartheater (VS)

Alexandra Drewchin maakte afgelopen jaar furore als frontvrouw van de psych rock formatie Guardian Alien. Eartheater is het onverschrokken soloproject van Drewchin: een fijn destillaat van synths, gitaar en elektronische productietechnieken die het midden houdt tussen een singer-songwriteroptreden en een elektronische danceset. Na haar sterk ontvangen debuut Metalepsis is zojuist haar tweede plaat verschenen op het vooruitstrevende label Hausu Mountain uit Chicago. Eartheater werkt in minutieuze afstemming met haar machines. Ze produceert met haar uniek gerimpelde stem een koor aan mantras en leidt de luisteraar met haar gitaar van harmonische nummers naar abstracte geluidscollages en weer terug.

Europ Europ (NO)

Europ Europ verkent al sinds 1996 de grenzen van elektronische muziek. Begonnen als een improvisatieproject zijn ze langzaam uitgegroeid tot een band met analoog orgel, harp en griezelige vocalen. Europ Europ speelt ritualistische, minimalistische elektronica en harsh noise. Op dit moment zijn ze op tournee om hun laatste 7” te promoten, die uitkwam op het Nederlandse label Enfant Terrible.

Diverting Duo (IT)

Diverting Duo is een wave pop duo uit Sardinië. Hun ijle geluid van elektronische drums en synthesizers werkt hypnotiserend en doet denken aan een zwoele zomeravond. In Extrapool promoten ze hun laatste LP “Desire” tijdens een bijzondere set.

entree: 5 euro

More