vrijdag 12 oktober 2018

entree: gratis

zaal open: 20.30 uur

aanvang: 21.00 uur

Welke rol kan de kunstenaar hebben in een door de media gedomineerde wereld? En hoe kunnen middelen als fictie en humor in de vorm van kunst ingezet worden om de discussies te ontstijgen en weer zicht te krijgen op dat wat ertoe doet?

Voor het performancekunst programma Discobal nodigt Extrapool kunstenaars uit die reflecteren op moderne vraagstukken uit de maatschappij. In de eerste editie behandelen we het thema gender. Geheel toepasselijk is het programma onderdeel van het Qtopia Festival.

Aurélien Lepetit

Aurélien Lepetit ontwikkelde voor Discobal de performance “Menswear”, waarin hij het lichaam gebruikt als een cluster van mannelijke stereotypen en schoonheidsidealen, aangedreven door de sportschoolcultuur binnen een dictatoriale samenleving. De uitvoering wordt gedaan door performer Xenia Perek.

www.aurelienlepetit.com

 

Mavi Veloso

Mavi Veloso werd geboren in São Paulo, Brazilië en woont momenteel in Amsterdam, waar ze de Master Of Voice aan het Sandberg Instituut volgt. Ze werkt met verschillende disciplines, waaronder performance, dans, theater, film, trans, drag, mode en grafisch ontwerp. Voor Discobal zal ze haar performance QUASE SHOW tonen.

maviveloso.tumblr.com

 

Julius Thissen

Julius Thisen is beeldend kunstenaar en onderzoeker.  Hij maakt performances die de diepgewortelde mannelijke stereotypes in popcultuur onderzoeken, gelinkt aan de prestatiecultuur en de invloed van sociale verwachtingen op ons gedrag. Hiermee probeert hij verhalen te creëren die onderwerpen als presteren, representatie en falen bevragen.

www.studiojuliusthissen.com

Als onderdeel van het Qtopia Festival is naast het programma van Discobal werk van Mary Janssen te zien.

More