DESTILLAAT-voorbeeldExtrapool bezoekt ieder jaar de eindexamenexposities van de Nederlandse kunstacademies. Wat houdt deze jonge kunstenaars bezig? Hoe geven ze vorm aan hun werk aan het eind van hun academietijd? Kunstenaars die ons tijdens ons bezoek opvielen hebben we uitgenodigd voor een werkperiode in Extrapool. Samen organiseren ze een expositie door het hele pand, van keuken tot badkamer, van kelder tot dakopbouw. Met oud én nieuw werk, en een wervelende openingsavond.

 

vrijdag 14 september Opening Destillaat: 20:00 – 00:00

zaterdag 15 september Tentoonstelling: 13:00 – 19:00

zondag 16 september Tentoonstelling: 13:00 – 18:00

 

De kunstenaars van Destillaat #20 wordt daarnaast gevraagd om gezamenlijk onze toonzaal in te richten. In deze ruimte heeft niets een vaste plek, het podium, de bar, de DJ booth, alles is verplaatsbaar. Het staat de Destillaaters helemaal vrij hoe ze dit als gesamtkunstwerk vorm gaan geven.

Al nieuwsgierig? Voorafgaand aan de opening vindt de  avond Lineair Listening – Dublab on radio culture op 12 september, en de Popronde op 13 september plaats in het eigenzinnige decor dat de kunstenaars van Destillaat in de zaal ingericht hebben.

 

 

 

 

 

 

Deelnemende kunstenaars:

 

Cedric ter Bals www.cedricterbals.eu (Den Haag)

Lisanne van Brakel (Breda)

Nina van Dijk www.ninavandijk.nl (Rotterdam)

Christy Groen www.christygroen.com (Enschede)

Lilian Anneloes Klasens (Groningen)

Dagobert Macib (Utrecht)

Laura Malpique http://lauramalpique.com/  (Amsterdam)

Marissa Schijf (Breda)

Wessel Verrijt (Den Bosch)

 

More