destilaatDestillaat is een jaarlijks terugkerend hoogtepunt in Extrapool waarin het werk van net afgestudeerde kunstacademiestudenten wordt tentoongesteld in een groepsexpositie. Ook dit jaar is een selectie van veelbelovende afgestudeerden van over heel het land uitgenodigd om een expositie te maken in Extrapool. Een unieke kans om een nieuwe lichting jonge kunstenaars aan het werk te zien!

De expositie wordt geopend op vrijdag 16 december in Extrapool tijdens een verrassend programma, samengesteld door Extrapool in samenwerking met de kunstenaars.

Entree: Vrijwillige bijdrage

De openingsavond staat bol van performances en interventies. De tentoonstelling is te bezichtigen door het hele pand, van keuken tot badkamer en van kelder tot zolder. Dit jaar heeft elke kunstenaar een eigen ruimte toegewezen gekregen, waarin hij of zij gedurende de werkperiode van 9 t/m 16 december een eigen ‘realiteit’ creërt. Op deze wijze stapt de bezoeker letterlijk en figuurlijk van de ene wereld in de ander. Hierin worden, zoals gebruikelijk, onconventionele werkmethoden en spannende samenwerkingen niet geschuwd.  Na de openingsavond is de expositie het hele weekend nog te bezichtigen.

 

Deelnemende kunstenaars:

Robin van Hekezen (Breda)
Hilke Walraven www.hilkewalraven.nl (Utrecht)
Myriam Gras myriamgras@live.nl (Den Bosch)
Eirik Ronneberg www.eirikronneberg.com (Groningen)
Alex Andropoulos www.alex-andropoulos.com (Den Haag)
Fran Hoebergen www.FranHoebergen.com (Maastricht)

More