De zee bewijst zich telkens weer als oerinspiratie voor kunst en leven. Ze herhaalt zichzelf en is toch eindeloos divers. Ze straalt een aanlokkelijke kalmte uit, maar is tegelijkertijd onvoorspelbaar en hard. De film ‘De waterspiegel’ is vanavond de maalstroom die ons meetrekt langs beeldende kunst en muziek. De maker van de film, Nina de Vroome, nodigde drie kunstenaars uit die met hun werk de zee aanspreken en haar diepte oproepen.

 

De waterspiegel (60 minuten, NL gesproken, EN ondertiteld)

De waterspiegel speelt zich af in het maritiem internaat IBIS in Oostende. In de gebouwen die uitzicht geven op de zee slapen, eten en spelen jongens tussen zes en zestien jaar. Ze leren om naar de zee te kijken, gaan mee op een vissersboot en helpen de vis binnen te halen. In de les leggen ze de onstuimige zee vast op kaarten, waar geen stormen en tijd bestaan.
Maar hoewel de zee tijdloos lijkt, is er veel aan het veranderen.

Bear Bones, Lay Low

Ernesto González is een constante factor in de beruchte Belgische undergroundscene. Toch stond hij met Bear Bones, Lay Low niet eerder op de Extrapool bühne. Zijn psychedelisch gelaagde elektronica luistert als een mix van obscure library music en vloeibare lo-fi.

www.bearboneslaylow.wordpress.com

 

Fred Geven

Brabants kunstenaar en levensbewonderaar Fred Geven heeft een zwak voor de natuur. Hij laat haar op zich inwerken en drukt die poëtische energie uit in zijn werk. Citaten uit de natuur als blokken hout, aandachtig maar minimaal bewerkt, presenteert Geven op een directe manier zoals je die bij de natuurlijke tak van de Nul-beweging ziet.

www.fredgeven.nl

 

Alice Jetten

Alice Jetten maakt tekeningen als dagboekaantekeningen, waarin een klein voorval kan leiden tot een nieuw werk. Tekst en beeld kruipen steeds tegen elkaar aan omdat woorden en beelden nu eenmaal niet zonder elkaar kunnen. Alice destilleerde een bijzonder beeldverhaal uit de film.

 

zaal open: 20:00

aanvang: 20:30

entree: 5 euro

  de Waterspiegel

More