cellulose congres 1Op zaterdag 21 april verbouwt Extrapool haar zaal tot een eendaagse wildernis. Baan je een weg door het oerwoud en vind een open plek in een bijzonder vormgegeven plantendome. Hier hoor je de muziek en organische geluiden van geluidskunstenaars en plant-aficionado’s. In deze overvloed aan groen presenteert Extrapool muzikanten, wetenschappers en kunstenaars die zich verhouden tot de gewassen.

Er is een omslag gaande in de manier waarop we over wetenschap nadenken. Actuele ontwikkelingen in de klimaatcrisis vragen om een nieuwe kijk, er zijn fenomenen die vanuit de huidige wetenschappelijk paradigma’s lastig te verklaren zijn. Verandering is op handen! Met Cellulose Congres gaan we te rade bij de plant. Sommige kunstenaars en muzikanten gebruiken planten om muziek te produceren: sensoren zetten dan signalen om in voltages, trillingen en geluid. Voor anderen is de plant een muze die hen inspireert. Er ontstaat een uitwisseling tussen organisch en digitaal geluid, tussen de fysieke aanwezigheid van planten en de interpretaties van geluidskunstenaars.

 

The Knob, The Finger & The It (DE)
Vanuit een analoge organische bron maken Tobias Grewenig, Andreas Oskar Hirsch en Volker Hennes muziek vol warme geluiden. Het gezelschap is sterk verbonden met de natuur: The Knob, The Finger & The It ontstond tijdens een reeks uitgebreide elektroakoestische picknicks aan de bosrand.

dUO (DE)
Door middel van hun stemmen, deels zelfgemaakte instrumenten en elektronica doet dUO aan experimenteel veldonderzoek. Gesproken woorden worden opgeknipt en vormen obsessieve ritmes of vervallen in abstracte patronen.

Alexandra Duvekot (NL)
Het congres wordt opgeluisterd door een poëtisch-wetenschappelijke bijdrage van geluidskunstenaar Alexandra Duvekot. Zij houdt zich in een doorlopend onderzoek bezig met de manier waarop planten communiceren.

 

zaterdag 21 april 2018
zaal open: 20.30 uur
start: 21.00 uur
entree: €5

More