A r t   P r i s o n

Art Prison is de naam van een serie residency projecten waarbij een kunstenaar wordt uitgenodigd om gedurende twee weken samen te werken met stencilwerkplaats Knust aan een bijzondere, gestencilde publicatie. Inmiddels zijn er alweer negen edities verstreken met onder meer; Johann Kauth, Anna McCarthy, Craig Atkinson, Mathias Forbach & Thomas Koenig, Gijs Deddens, Mari Kanstad Johnsen, Anne Vagt, Ward Zwart en Marie Boye Thomsen. De boeken zijn van de hoogste kwaliteit en worden door veel liefhebbers wereldwijd bewonderd.

Voor de tiende editie zal Kai Nodland van 10 t/m 23 januari zich ‘laten opsluiten’ in Art Prision om met Knust te werken aan de nieuwste Art Prison publicatie.

Klik hier voor een overzicht van alle Art Prison uitgaves.

 

K a i   N o d l a n d

Kai Nodland, afkomstig uit Noorwegen, werkt als een erkend illustrator in Londen. Kenmerkend in zijn werk zijn de zeer gedetaileerde potloodtekeningen, waarbij het figuratieve een haast mystieke lading lijkt te krijgen. Kosmische en natuurachtige omgevingen zijn terugkerende elementen in zijn werk.

23 januari vindt de Art Prison release plaats op de eerste Landstaal avond, waarbij hij dit boek presenteert in expositievorm en vertelt over het verhaal in zijn werk.

http://kainodland.com/

 

 

More