art : Tableau Vivant
5 Feb '22
art
Locatie
Extrapool
Zaal open:
20:00
Start:
20.15
Entree:
5

28 jan & 4 feb 2022
Let op: er zijn beperkt plaatsen beschikbaar. Om zeker te zijn van een plek bestel je je ticket hier
Per dag zijn er twee shifts waar je kaarten voor kunt bestellen. Van 20.00 tot 21.00 en van 21.00 tot 22.00.

 

Tableau Vivant #3: Omarleen & Marieke Peeters

 

Een tableau vivant is een eeuwenoude Europese kunsttraditie waarin een schilderij levensgroot door mensen uitgebeeld wordt in de meest prachtige decors en met de meest uitbundige kostuums en attributen. Voor de programmareeks Tableau Vivant vragen we beeldend kunstenaars om de ruimte van Extrapool te transformeren. Geen historische schilderijen in olieverf op doek, maar abstracte, zintuiglijke ervaringen met eigentijdse materialen.

 

Omarleen en Marieke Peeters ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan de ArtEZ en werden bewonderaars, performers en minnaars in Marieke’s werk. Samen creëren ze een gewelddadig zoete taal die uitnodigt tot verschillende manieren voor intimiteit en zijn.

 

Marieke Peeters is een in Den Haag gevestigd beeldend kunstenaar. Ze maakt immersieve installaties en sculpturen die intensief materiaalonderzoek combineren met een performatief perspectief. In haar zintuiglijke installaties vraagt ze zich af hoe objecten zich tot elkaar verhouden, terwijl ze altijd voor een deel voor elkaar verborgen blijven. Het griezelige van datgene wat verhuld is, geeft daarbij tegelijkertijd een rustgevende kalmte.
marieke-peeters.com

Omarleen is een multidisciplinair kunstenaar, geboren in Damascus (Syrië) en gevestigd in Nederland. Zijn/haar werk richt zich op de beelddocumentatie van geweld gepleegd door militairen, politie en georganiseerde strijdgroepen door middel van documentaires, nieuwsfeeds en telefooncamerajournalistiek. Leen analyseert en fictionaliseert dit materiaal om de poëtica die ze bevatten te extraheren of een nieuwe poëtica te geven. Hij/zij werkt met elektronische kalmte en harde geluiden, waarvan een deel is ontleend aan Hadra-rituelen en andere sonische praktijken uit landen in Noord-Afrika en Zuid-West Azië. Daarbij zingt Leen poëzie, Koranteksten en Ibtihalat (religieuze hymnes).

soundcloud.com/omarleen