Online presentie: De Achtergrond #8: Hamid El Kanbouhi
28 feb '21
Online presentie
Locatie
Online event
Zaal open:
-
Start:
15.00
Entree:
gratis

Er is besloten om het programma Iets Met Dieren te verplaatsen naar het laatste weekend van mei.

De Achtergrond #8 Hamid El Kanbouhi
Oprechte Leugens (Mijn moeder schaamde zich voor mij)

 

zondag 28 februari 2021
start: 15.00
entree gratis
online locatie: Klik hier

Met De Achtergrond speelt Extrapool in op de belangstelling voor tekenen als kunstvorm. We nodigen tekenaars met een sterk signatuur uit om grote wandtekeningen te maken in onze entree en bovenbouw van de toonzaal óf op de grenzen ervan. De tekeningen worden deel van Extrapool en gaan samen met het steeds veranderende stencildrukwerk op onze muren een uitwisseling aan. De bevindingen van ‘Oprechte Leugens (Mijn moeder schaamde zich voor mij)’ worden getoond in een eigenzinnige online presentatie.

 

De nieuwe wandtekeningen zijn in 2021 acht maanden zichtbaar voor het publiek. De Achtergrond kan bezocht worden tijdens ons lopende programma (zie www.extrapool.nl) of op afspraak via Danielle Lemaire kunst@extrapool.nl.

www.extrapool.nl/de-achtergrond

 

Tekenen vormt de basis van het werk van Hamid El Kanbouhi (Larache, Marokko, 1976). Soms staan de tekeningen op zichzelf, in andere gevallen maken ze deel uit van een installatie. Al dan niet gecombineerd met sculpturale elementen vormen zij doorgaans een ruimtevullend werk, dat door performances tot leven komt.

El Kanbouhi put inspiratie uit alledaagse situaties en vreemde ontmoetingen en vertaalt deze personen en gebeurtenissen in beelden. Toeval, speelsheid en een voortdurende zoektocht naar onbekende wegen vormen de kern van zijn werkwijze. Hij zoekt daarin niet alleen naar sociale cohesie, maar zoekt ook de confrontatie op.

Hamid El Kanbouhi verhuisde op zijn 19e naar Nederland. Na een jaar taalles begon hij een studie aan de sociale academie, maar na korte tijd besloot hij zich aan te melden op de kunstacademie. El Kanbouhi studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie, het Sandberg Instituut en de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam. Hij exposeerde onder meer in de Hallen Haarlem, Bozar Brussel, Het Vijfde Seizoen in Den Dolder, Nest, Den Haag en de Biënnale van Marrakech in Marokko. In 2014 was hij stadstekenaar van Amsterdam waarin hij tekende rond het thema ‘ontmoeten en vermijden’.

More

Livestream
30 jan '21
21.00
Extrapool Weekend januari – GROUND – Wineke Gartz en Nash Whalen
Wineke Gartz en Nash Whalen
Exhibition
23 apr '21
20.00
Destillaat #22
Angelique Farge, Gökay Atabek, Judith Reijnders, WONNE, Dave Fransz, Goretti Pombo, Eugenie Boon, Daan Mulder
Concert + Installation
26 mrt '20
20.30
Tableau Vivant x Opaque Mirrors
Stefan Kollee & nobuka, Evi van der Kant / Suzanne Treister, Ingrid Burrington, Miraculous Futures, Ralf Jacobs, Fiona Lutjenhuis, Lenneke van der Goot, Luc Loois