Online event: Extrapool in de Kapel
24 juli '20
Online event
Locatie
https://extrapool.nl/weekend/extrapool-weekend-juli/
Zaal open:
-
Start:
20.00
Entree:
Gratis
Ook deze Vierdaagsefeesten zou de Valkhofkapel opnieuw het domein worden van Extrapools eigenzinnige mix van geluidskunst, performances en muzikale optredens, op de drempel tussen het feestgedruis en de ontnuchterende stilte van morgen. En dat houden we zo, maar in iets andere vorm. Vanavond brengen drie artiesten, elk voor een van de oorspronkelijke programma-avonden (Lichtzaal, Extrapool Elektronisch en Nachtportaal) een performance in een ode aan het licht, ritme en psych klanken. Speciaal voor jou buigen we tijd en ruimte om de kapel op jouw scherm tot leven te wekken.
Lichtzaal: Caz Egelie
De Utrechtse kunstenaar Caz Egelie maakt kleurrijke sculpturen, performances en 3d-animaties, doorvlochten van verwijzingen naar de kunstgeschiedenis zoals de Commedia dell’Arte en Bauhaus. Vanuit zijn rol als moderne hofnar werpt hij een kritische blik op instituties. Voor Lichtzaal maakt hij een gezongen performance speciaal voor de kapel.
Extrapool elektronisch: De Tapijttegels
Nadia van Essen & Sid Dankers vormen samen De Tapijttegels, een elektro-akoestisch project waarin synthesizers en versterkte kazoos worden gebruikt om tot abstracte composities te komen. Voor deze digitale avond maken ze een videocollage, geïnspireerd op Nadia’s vervreemdende snapshotverzamelingen van alledaagse objecten op Instagram.
Nachtportaal: Bhajan Bhoy
Bhajan Bhoy is het muzikale soloproject van Ajay Saggar (King Chapion Sounds, Deutsche Ashram). In juni verscheen zijn eerste soloalbum Bless Bless, het resultaat van maandenlang geïsoleerd werken in zijn studio. Laat je meevoeren op kosmische gitaren, Indiase raga en melodische mantra’s die je naar een hoger sonisch plan brengen.

More