performance: Dubbelweekend: Straatspreekwagen met Eerie Wanda
24 Sep' 22
performance
Locatie
extrapool & omgeving
Zaal open:
14:00 verzamelen extrapool
Start:
14:15 vertrek
Entree:
5,00

tickets

We spreken over een “straatbeeld”, maar hoe klinkt het eigenlijk in de straten van Nijmegen? Je hoort er auto’s, allerlei menselijk geroezemoes en juist minder geluid dat gecontroleerd de wereld in wordt gestuurd. Gerichte boodschappen zoals muziek, informatie of reclame zijn we niet gewend om met onze oren te consumeren. De Straatspreekwagen doorbreekt die “stilte” en spreekt je aan. Speciaal voor deze wagen maken muzikanten een nummer van precies de lengte waarin de wagen voorbij rijdt. ’Sound trucks’ met een boodschap zijn elders juist deel van het straatbeeld. Melodisch uitgesproken zinnen roepen bewoners op om het vuilnis buiten te zetten of geven het einde van de middag aan als een alternatieve kerkklok.  

 

De Straatspreekwagen hoor je rond het dubbelweekend rijden door de binnenstad van Nijmegen. Op zaterdag stap je op de wagen bij Extrapool voor de deur. Tijdens een ritje door de binnenstad presenteren de muzikanten hun werk en hoor je over hun proces. 

 

Eerie Wanda

Eerie Wanda is het indiepop soloproject van de Nederlands-Kroatische singer-songwriter Marina Tadic. Tadic begon op 14-jarige leeftijd met het schrijven van liedjes toen ze haar eerste gitaar kreeg, en hanteert een intuïtieve benadering van muziek maken.

 

Haar werk is persoonlijk en vult de ruimte direct met een sterke eigen sfeer. Tadic’s songs hebben een spookachtige, etherische klank. Ze verwelkomt de luisteraar in haar binnenwereld en laat hele universums groeien uit de zaadjes die ze plant in haar nummers. 

 

Haar nieuwe album Internal Radio komt deze maand uit en laat zien hoe Tadic de artiest wordt die ze wil zijn. Hoe ze sommige dingen verwerkt en zelfs een paar demonen uitdrijft. Het resultaat is een gelaagd en uitgesponnen Eerie Wanda-album, dat voortbouwt op haar gitaarpopverleden en dat uitbouwt met experimentele, buitenaardse, serieuze, en volwassen kanten. De plaat werd gecoproduceerd door de legendarische underground producer Kramer, bekend van zijn werk met onder andere Galaxie 500, Ween en Daniel Johnston.

 

More

Double Weekend
Sep/Oct
Morgana, Hemellichaam, Straatspreekwagen & Extratool
Hans Hanna