opening: Dubbelweekend: Morgana #2 Hans-Hannah Opening
23 Oct' 22
opening
Locatie
extrapool
Zaal open:
20:30
Start:
21:00
Entree:
gratis

Tijdens Morgana nodigt Extrapool een kunstenaar uit om onderzoek te doen naar wat een presentatie van experimentele kunst en muziek ook kan zijn. Geen steriele expositieruimte, geen witte muren, geen standaard podium, maar een plek waar kunst en presentatie op een spannende manier in elkaar overlopen. In deze tweede editie laat beeldend en performance kunstenaar Hans-Hannah niet alleen de zaal van gedaante verwisselen, maar experimenteert ze met de rol die kunstenaar en publiek innemen in deze ruimte.

 

Ergens in de ruimte, ergens in de tijd, drijft het eiland van appels, Avalon. Op dit eiland woont Morgan le Fay, een gedaanteverwisselaar van identiteiten. Verhalen over haar transformeren zich continue, van radicale wereldverbeteraar naar duivelse tovernares naar heeler naar idealist. Een chaos van identiteiten waar door haar ego onzichtbaar is geworden en ze vrijheid heeft gevonden. Door de wereld van vandaag te observeren ervaart zij een sterk verlangen om deze vrijheid voor iedereen te vinden. Daarom nodigt ze je uit voor een heleboel verschillende partijtjes, een politiek-piraten-dinner partijtje, zichtbaar en onzichtbaar. Ervaar al jou verschillende zelven, elven, en belichaam een tijdelijke nederzetting van vrijheid. Smelt samen met alle inspirerende chaos om je heen. 

 

In de eerste editie transformeerde Mireille Tap de zaal van Extrapool tot iets wat het midden hield tussen een knusse [meisjes]kamer, en een licht sinister prinsessenkasteel. Mireille is geïnteresseerd in de kracht van het zachte, het kwetsbare, het nederige en het schattige. Eigenschappen die ondergewaardeerd worden en daarmee ook onderschat worden in hun vermogen te kalmeren, ontwapenen of bedwelmen.

More

Double Weekend
Sep/Oct
Morgana, Hemellichaam, Straatspreekwagen & Extratool
Hans Hanna