Knust Press
Work Holiday Birthe Janssens
22 okt '21
Work Holiday Birthe Janssens

Work Holiday is de naam van een reeks bijzondere book residencies. Tijdens Work Holiday kan een kunstenaar onder begeleiding van Knust/Extrapool in een werkperiode van ongeveer zeven dagen een boek komen maken.

Van 20 t/m 30 oktober zal Birthe Janssens in Work Holiday komen werken aan een gestencild boek samen met Knust. Eerdere Work Holiday publicaties waren met Julia Boehme, Laura Andriessen, Eunyoung Hwang, Harro van Aalderen, Wouter Venema, Joakim Drescher, Kim David Bots, Finn Öhlund, Amanda Marie, Owsum, Fabian Knöbl en Sumi Ink Club.

Birthe Janssenss studeerde af aan Sint-Lucas Antwerpen met een master in de illustratie. Als illustrator is ze zowel bezig met het maken van (kinder)boeken als het maken van autonoom werk. Haar kleurrijke en speelse composities komen samen in de vervorming van personages en diens omgeving. Haar focus ligt op kenmerkende illustraties die tijdloos aanvoelen maar tegelijkertijd vrolijk en licht kunnen zijn.

Patchwork is de naam van haar aankomende boek in Work Holiday. Ze liet zich inspireren door patronen en prints in vintage kleding en textiel. De naam Patchwork refereert naar de verschillende stoffen in allerlei soorten kleuren, texturen en vormen, die worden samengebracht tot een prettig chaotisch geheel.

instagram.com/birthe.janssens

 

Gerelateerde artikelen
Freshly Pressed
‘R’ by Bona Lee
Freshly Pressed
Ko Zine: Tick Tock
Exhibition and Zine presentation
25 sep '21
20.00
Iets Met Dieren x Moving dots, Speaking about dots
Monika Deimling, Anna Hijmans, Maia Matches, Knuckles & Notch