Vacature Programmamaker
27 Sep'22
Vacature

Extrapool is een kunstpodium en productiehuis in Nijmegen. Beeldende-, geluids- en grafische kunst (sound, art, print) komen in Extrapool bij elkaar. Ieder laatste weekend van de maand openen we onze deuren voor een vol programma met nieuw riso-drukwerk, opnames uit onze geluidsstudio, performatieve kunstprojecten en experimentele muziek. We ontvangen kunstenaars, ontwerpers en muzikanten van over de hele wereld in ons gastenverblijf. De focus in de programmering ligt op kunstenaars zonder uitgebreid distributienetwerk en makers die in de grensgebieden van de kunst opereren. Kenmerkend aan de programmering is de speelse, eigenzinnige context in een veranderbare ruimte. Enerzijds informeel en intiem, anderzijds uitgesproken en artistiek.

 

Het team van Extrapool bestaat uit ca. acht personen, bestaande uit vaste medewerkers en freelancers plus een grote groep vrijwilligers. We zijn gevestigd in de binnenstad van Nijmegen in een bijzonder gebouw met een projectruimte, ateliers, grafische werkplaatsen en een gastenverblijf. We werken als non-hiërarchisch collectief, wat betekent dat we geen zakelijk directeur of artistiek leider hebben, maar dat we gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor Extrapool en het programma dat we ontwikkelen.

 

Programmamaker (sound, art, print)
12 uur per week

 

We zoeken een eigenzinnige maker die zich herkent in het profiel van ons collectief. Een programmamaker die nieuwe verbindingen wil leggen tussen de disciplines sound, art en print, en de zaal van Extrapool kan transformeren. Iemand die interesse heeft in de geschiedenis van de organisatie, maar ook een frisse actuele kijk heeft op hoe je de disciplines sound, art en print op een verrassende manier presenteert aan een geïnteresseerd publiek (online en offline, lokaal en internationaal).

 

Extrapool heeft een vacature voor 12 uur per week. We zijn op zoek naar iemand die zelf maker is in de discipline sound, art en/of print en:

 

– Ervaring heeft als programmeur / curator / organisator.
– In een collectief wil werken.
– Sterke concepten kan bedenken, waarin vorm en inhoud op een vernieuwende manier samenkomen.
– Een interessant netwerk heeft, maar ook buiten diens netwerk durft te programmeren.
– Niet alleen goede ideeën heeft, maar ze ook graag uitvoert. Van concept tot presentatie, van pr tot de zaal inrichten, van koken voor artiesten tot bijdragen aan de events van andere programmeurs. Alles hoort bij Extrapool tot onze artistieke praktijk.
– In de omgeving Nijmegen-Arnhem woont.

 

Wat wij bieden:

 

– Een artistieke werkomgeving, met betrokken collega’s.
– Flexibele werktijden.
– Salaris van €2.418 op basis van 36-urige werkweek in loondienst, of als zzp’er in overleg. (we zijn non-hiërarchisch, iedereen werkt voor hetzelfde uurtarief, dit is dus niet onderhandelbaar in het sollicitatieproces)
– Gratis toegang bij onze programma’s en korting in onze shop.
– Het aantal uren is op basis van een continue betrokkenheid bij het collectief. Afhankelijk van je programma-ideeën is het mogelijk om op projectbasis meer te werken.

 

De invulling van deze vacature betekent veel voor de toekomst van ons collectief. We zullen de tijd nemen om de vacature uit te zetten en tot een zorgvuldig besluit te komen en werken daarom met twee inzendingstermijnen.

 

Ben je in de gelegenheid om voor 2 oktober te reageren, dan word je uitgenodigd voor de gesprekken op 6 oktober. De tweede sluitingsdatum is 10 november, waarna de sollicitatiegesprekken op 15 november zullen plaatsvinden.

 

Je brief met CV kan gestuurd worden naar bureau@extrapool.nl t.a.v. Daphne Rieken. Mocht je vragen hebben n.a.v. deze vacature dan kan je contact opnemen via bovenstaand emailadres. Houd er rekening mee dat het schrijven van een programma-idee onderdeel van de sollicitatieprocedure is.

 

We willen met ons team een afspiegeling van de samenleving zijn, waarbinnen verschillende perspectieven en achtergronden vertegenwoordigd zijn. We zullen dit meenemen in onze gesprekken met de sollicitanten.

 

More

Update
Knust + beurzen
Double Weekend
Sep/Oct
Morgana, Hemellichaam, Straatspreekwagen & Extratool
Hans Hanna