Knust Press
Vacature PR-coördinator
25 aug '21
Vacature

Extrapool zoekt een PR-coördinator voor 12 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 15-09-2021

Extrapool is als kunstpodium en productiehuis actief op drie werkvelden: sound, art en print. Het biedt hierbinnen ruimte aan geluidskunst, performance, korte exposities en bijzonder stencildrukwerk. De focus in de programmering ligt op kunstenaars zonder uitgebreid distributienetwerk en kunstenaars die in de grensgebieden van de kunst opereren. Kenmerkend aan de programmering is de speelse, eigenzinnige context in een veranderbare ruimte. Enerzijds informeel en intiem, anderzijds uitgesproken en artistiek.

Wij zijn per direct op zoek naar een medewerker verantwoordelijk voor al onze PR-uitingen.

Het team van Extrapool bestaat uit circa 15 personen, bestaande uit vaste medewerkers en freelancers plus een grote groep vrijwilligers. Extrapool is gevestigd in de binnenstad van Nijmegen in een bijzonder gebouw waar onze toonzaal, kantoren, drukkerij en stee gevestigd zijn. Ieder laatste weekend van de maand openen we onze deuren voor een vol programma met nieuwe stencilpublicaties, opnames uit onze geluidsstudio, performatieve kunstprojecten en experimentele muziek. Zodra dat weer mogelijk is ontvangen we kunstenaars en muzikanten van over de hele wereld in ons gastenverblijf.

Werkzaamheden
In een zeer dynamische organisatie ben je verantwoordelijk voor de structuur van onze PR en marketing.

– Je plant het drukwerk van de flyers en posters in, en bewaakt deadlines van zowel online als offline promotie.
– Je bedenkt marketing-, communicatie- en promotiestrategieën en schrijft vanuit deze hoek mee aan subsidieaanvragen.
– Je bent actief en ondernemend in het bedenken en uitvoeren van PR-acties per event.
– Je bent iedere dinsdag aanwezig bij de programmavergadering en werkt nauw samen met programmeurs, vormgevers en tekstschrijvers.
– Je legt relaties in de stad die bijdragen aan de bekendheid van Extrapool als organisatie.
– Je draagt actief bij aan het ontwikkelen van de nieuwe website en het maken en bedenken van content.
– Je werkt samen met de programmagroep aan on/offline presentaties voor een groter bereik van ons programma (image maps, livestreams, et cetera).
– Je draagt de verantwoordelijkheid voor het maken en versturen van nieuwsbrieven, persberichten en advertentiemateriaal.
– Je houdt het voor de PR beschikbare budget bij.

Functie-eisen

– Je hebt een onderzoekende, initiatiefrijke en open houding.
– Je durft kritisch te zijn in de groep.
– Je hebt organisatietalent, kunt mensen aansturen en coachen.
– Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend en de Engelse taal goed.
– Je bent goed bereikbaar, checkt dagelijks de PR-mail en reageert zo alert mogelijk.
– Bent thuis in ‘de scene’ en hebt gedegen kennis van muziek en kunst zoals Extrapool die brengt.
– Je hebt een relevant netwerk.
– Extrapool is een kunstenaarsinitiatief. Wij werken graag met andere makers. Dus ben jij ook een vormgever, fotograaf, DJ, schrijver, kunstenaar, et cetera? En vind je het leuk om die ervaring ook in te zetten in je werk voor Extrapool? Dan zien wij daar de meerwaarde van in.
– Je woont in Nijmegen, Arnhem of in de directe omgeving van deze steden.

Wij bieden

12 uur in loondienst, freelance factureren behoort tot de mogelijkheden.
Een eigengereid uitvoerend kunstplatform en presentatieplek die een toonaangevende plek inneemt in het kunstlandschap in binnen- en buitenland.
Als pr-medewerker vorm je een integraal onderdeel van onze programmering: je krijgt de ruimte om vanuit je eigen achtergrond ideeën aan te dragen. In overleg met de groep zijn deze realiseerbaar.
Een internationaal netwerk.
Heel veel mooie en leuke avonden in Extrapool om te bezoeken en deelgenoot van te zijn.
We zoeken iemand die structureel en planmatig kan werken, alert en communicatief is en bekend is met het veld waarin Extrapool zich begeeft. We zoeken bovenal een teamspeler die nauw samenwerkt en in wekelijks overleg treedt met de programmamakers van Extrapool; er wordt daarom van je verwacht dat je op regelmatige basis bij Extrapool aanwezig bent. We willen met ons team een afspiegeling van de samenleving zijn, waarbinnen verschillende perspectieven en achtergronden vertegenwoordigd zijn. We zullen dit meenemen in onze gesprekken met de sollicitanten.

Gerelateerde artikelen