work holiday release klein

KNUST & AGA presentatie:

Work Holiday release Kim David Bots Han Bennink + Bert Scholten + Studio Zijspan

Kom vrijdag 16 oktober naar AGA voor de release van het nieuwste Work Holiday boek!

Knust is sinds vorig jaar december een tweede werkplaats bij AGA begonnen: Een bijzonder samenwerking tussen het Grafisch Atelier Amsterdam met hun jarenlange ervaring in het begeleiden van kunstenaars die in eigen beheer beperkte edities drukken, en Knust met hun jarenlange expertise in de stencildruktechniek en risografie. Vanavond presenteren Knust en AGA bijzonder drukwerk in combinatie met live muziek en korte lezingen.

Gedurende een 6-daagse residency, Work Holiday, heeft kunstenaar Kim David Bots in samenwerking met Knust een nieuw gestencild boek gemaakt. Vanavond zal Kim vertellen over deze bijzondere publicatie ‘The Time Is Nigh’.

Daarnaast komt Studio Zijspan vertellen over de fascinatie in hun werk en het zeefdrukken bij AGA.

Bots heeft een voorliefde voor jazz; en wie kan dat beter vertolken dan Han Bennink.
De avond wordt gevierd met live muziek van Han Bennink en van Bert Scholten.

Work Holiday

Work Holiday is de naam van een reeks bijzondere book residency projecten die plaatsvinden bij Knust/Extrapool, te Nijmegen. Bij een Work Holiday kan een kunstenaar een boek komen maken bij Knust/Extrapool in residency van 7 dagen. Het biedt de kunstenaar de gelegenheid om een publicatie uit te brengen in de bijzondere stencildruktechniek onder begeleiding van Knust. Gedurende het verblijf wordt er veel zorg en aandacht besteed aan het uitvoeren van het ingediende, geselecteerde boekvoorstel.
Vanavond vind je naast ‘The Time Is Nigh’ een mooi overzicht aan publicaties die bij Knust/Extrapool in residency zijn gemaakt en bij AGA.

Kim David Bots

Kim David Bots woont en werkt in Amsterdam als kunstenaar, illustrator en muziekmaker. Hij studeerde af aan de kunstacademie in Utrecht in de richting illustratie en werkt sindsdien aan verschillende intermediaire projecten. Zijn werk kenmerkt zich in een duidelijke lijn-vlak verdeling waarbij het contrast tussen licht en donker steeds op speelse wijze wordt geïntegreerd in het beeld. ‘The Time Is Nigh’ duidt op een narratief die in gaat op tijd en perceptie. Kim zal vertellen over zijn boek en verschillende inganspunten in zijn werk.

www.kimdavidbots.com

Han Bennink

Han Bennink is een erkende multi-instrumentalist en drummer. Zijn eerste slaginstrument was een keukenstoel. Vanaf de jaren ’60 werd hij gezien als een ongewoon veelzijdige drummer. Bennink heeft bijgedragen aan de oprichting van een nieuwe Europese geïmproviseerde muziek, die een eigen identiteit begon te krijgen afgezien van de jazz roots. Met collega pioniers, pianist Misha Mengelberg en saxofonist Willem Breuker richtte hij het muzikanten collectief Instant Composers Pool in 1967. Sindsdien heeft hij met vele internationale muzikanten en ensembles samengespeeld. Bennink heeft tevens de kunstacademie gevolgd en maakt werken in verschillende media, vaak afkomstig uit gevonden voorwerpen die kunnen bestaan uit gebroken drumvellen en stokken. Hij heeft covers ontworpen voor vele lp’s en cd’s waarop hij verschijnt, en is beheerder geweest van het AGA in haar beginperiode.

www.hanbennink.com

Bert Scholten

De Groningse kunstenaar, Bert Scholten (Earth Control, Hun Bed, Owsum, Lekker Kut Platenmaatschappij) zingt over het verspillen van je tijd op het internet, exhibitionistische sporters en getalenteerde belastinginspecteurs. Zijn aanstekelijke Nederlandse liedjes vertellen over de samenleving en de culturele codes die ons omringen. Met twee synths uit zijn rugzak, brengt Scholten popsongs mee met een speelse punk attitude, vanuit dezelfde energie als in zijn animaties, affiches en tekeningen. (Vanuit dezelfde energie als in zijn animaties, affiches en tekeningen, brengt Scholten met twee synths uit zijn rugzak popsongs mee met een speelse punk attitude.) Scholten noemt zijn muziek ‘figuratieve popmuziek’. Dat is ook de titel van zijn 7-song debuut cassette, nu uit op Barreuh Records.

www.bertscholten.com

photocredit MoMart

Studio Zijspan

Studio Zijspan zijn buren van het Amsterdams Grafisch Atelier die verschillende projecten uitvoeren op gebied van ontwerp, zeefdruk en performance. Vanavond zullen zij vertellen over de fascinatie in hun en het zeefdrukken.

www.studiozijspan.nl

 

More