VEX + Staatseinde flyer def@V.E.X. (US) + Staatseinde (NL)

Deur open: 20.30 uur
Aanvang: 21.00 uur
Entree: €5
Klaar voor een dikke dosis synthesizergeweld? Extrapool presenteert twee bands die zich geïnspireerd weten door de new wave, maar elk hun eigen draai geven aan het genre: de galactische popklanken van het Nederlandse Staateinde naast de donkere, magische punkrituelen van het Amerikaanse V.E.X. Dit kan niet anders dan een bijzondere avond worden.
V.E.X.
V.E.X (oftewel “Ventriloquist Ectoplamoid Xanaxax”) is een eigenaardig punky dark wave duo afkomstig uit Oakland, Californië. Leden Roxy Monoxide en Lu Lu Gammaray brengen gruizige minimal wave, death rock en industrial bij elkaar in bezwerende, sensuele stukken die als toverspreuken de luisteraar beheksen en meeslepen. Met hun uitbundige live show en markante voorkomen zetten de twee iets neer dat niet van deze wereld lijkt, een theatrale kundigheid die ze al eerder tentoonspreidden in hun art punk band Moira Scar.

https://xanaxax.bandcamp.com/

Staatseinde
Sinds de internationale undergroundhit “Ruimtevaart Vooruit” is Staatseinde niet meer weg te denken uit het Nederlandse electropoplandschap. Neue-Niederländische-Welle is wat de klok slaat en net als de Neue Deutsche Welle, die haar oorsprong vindt in de new wave en punk, tapt Staatseinde uit meerdere vaten. Zo vormen invloeden als electroclash, digital hardcore en 90s dance een pakkende combinatie met een geheel eigenzinnige geluid. Na een tweetal singles op Enfant Terrible, een tape en diverse bijdrages aan compilaties, komt er begin 2017 een nieuwe release aan.

http://staatseinde.com

More