Het is weer tijd voor een avond vol tegendraadse, gruizige klanken in Extrapool. Altijd al willen weten wat ‘post hardware pop’ precies inhoudt? Deze avond kom je erachter. Hoofd-act van de avond is het expressionistische Tellavision uit Duitsland, in het voorprogramma staan de hypnotiserende ritmes van Onrust. Beide acts onverschrijden schaamteloos verschillende genres en laten zich niet in hokjes duwen. Komt dat zien!

 

Tellavision

Tellavision a.k.a. Fee R Kürten zit al sinds haar start in 2007 diepgeworteld in de DIY-cultuur. Ze noemt haar esthetiek ‘hardware post pop’, een geluid ergens tussen anti-pop en avant-garde in. Iets te punk voor een kunstpubliek; te artistiek voor de diehard punker. Kürten studeerde aan de kusntacademie in Hamburg, waar ze werd onderwezen door iconen als Jutta Koether en Felix Kubin. Met haar weergaloze geluid verdient ze zeker een plekje tussen artiesten als Ariel Pink, Coco Rosie, Frau Kraushaar en FKA Twigs.

www.tellavision.bandcamp.com

 

Onrust

Onrust is een project van de Vlaamse Wendy Mulder. Haar muziek is geworteld in 90s techno, drone en 80s industrial en staat garant voor stuwende, mantra-achtige ritmiek in de lijn van Orphx en Imminent Starvation. Onlangs kwam er een 12″ uit op het Silken Tofu label. De show in Extrapool zal tevens het Nederlandse debuut zijn van Onrust.

www.onrust79.bandcamp.com

 

zaal open: 20:00

aanvang: 21:00

entree: 5 euro

  Tellavision + Onrust

More