Dagelijkse gebruiksvoorwerpen en geluidskunst – hoe gaat dat samen? Vanavond kom je erachter in een bijzondere klankperformanceavond in Extrapool. Aanleiding voor de avond is de bijzondere tour van Stekkerdoos, een rondreizend geluidskunstproject van Jessie Hoefnagel. Fietsen, bandschuurmachine, föhns en cementmolens: alles maakt muziek!

Stekkerdoos – Fietst

Met de performance Stekkerdoos – Fietst onderzoekt kunstenaar Jessie Hoefnagel de grenzeloosheid van muziek, theater, personages, fictie en realiteit. Tijdens Stekkerdoos – Fietst reist Hoefnagel een maand lang op de fiets door heel Nederland om ‘s avonds live voor een publiek een unieke compositie vorm te geven. Elke dag fietst Hoefnagel zo’n 75 kilometer; ‘s avonds staat ze steeds in een nieuwe stad. De performance was in maart voor het eerst te zien tijdens de release party van Antilounge 18 in het Paard van Troje in Den Haag.
www.jessiehoefnagel.nl

Sander van Bussel/Tilburg Cowboys

De kunstenaars van multidisciplinair collectief Tilburg Cowboys ontwikkelden een speciaal orgel om apparaten ‘muzikaal’ te testen. Aanleiding van het orgel was een presentatie op een rommelmarkt, waar er vaak geen stroompunt om te testen of een mogelijke aankoop ook echt werkt en garanties schaars zijn. Elke toets van het orgel schakelt een ander apparaat in waarmee de cowboys hun sound ontwikkelen. Houd je oren open voor schuurmachine-beats, föhngefluit en keukenmixerroffels. Apparaten die naar behoren werken, krijgen een 100% teststicker van de Cowboys. Apparaten die de test niet doorstaan krijgen een speciale bestemming: machines met ongezonde geluiden als knarsende tandwielen, versleten kogellagers of vreemde piepjes worden verwerkt in een expositie met het orgel als middelpunt van een geluidsinstallatie. Het publiek kan zelf het orgel bespelen!
www.tilburgcowboys.nl

 

Entree: €5

 

More