ontwerp: Lilia Scheerder en Jolijn Ceelen

In deze bijzondere editie van Smetshop gaan we instrumenten bouwen onder begeleiding van gerenommeerd instrumentontwerper Yuri Landman. Naar aanleiding van zijn project The Supermatist String Field Plate gaan we aan de slag met instrumenten geïnspireerd door de schilderkunst van Kazimir Malevitsj. Door snaren te kruisen ontstaan vervreemdende geluiden en bizarre tonen op een plaat die doet denken aan Chinese gongs en Indonesische gamelans.

S m e t s h o p is het workshopprogramma van Extrapool dat je kennis laat maken met onbekende kunstvormen en de grenzen van bekende media. De resultaten van de workshopmiddag worden ‘s avonds gepresenteerd in een speciale editie van Geek Slam.

Y u r i   L a n d m a n (1973) is een experimenteel ontwerper van muziekinstrumenten. In het verleden maakte hij instrumenten voor grootheden als Sonic Youth, Lou Barlow, dEUS en Blood Red Shoes. Tegenwoordig geeft hij workshops en performances aan verschillende academies in binnen- en buitenland. Naast ontwerper is Landman muzikant. Hij is onder andere bekend van het duo Bismuth en werkte daarnaast samen met diverse internationale acts zoals The Moi Non Plus en Jad Fair.

Deelnamekosten bedragen 30 euro per instrument, inclusief diner. Het is ook mogelijk om in duo’s aan een instrument te werken. Inschrijven voor de workshop kan via mawmawevents@gmail.com. Er zijn slechts 10 instrumenten beschikbaar dus wees er snel bij!Met een lezing door Yuri Landman een groepsoptreden met de zelfgemaakte instrumenten en geïmproviseerde performance van Landman met muzikant Roy Santiago op basis van Landmans instrumentarium.

| e n t r e e  :  5   e u r o  |

More