MBBPOD2 flyerEen avond lang puberale zelfkwelling: wie zegt dat dat niet goed voor je is? In My Bottomless Black Pit Of Despair presenteert Extrapool een avond met artiesten bij wie het is toegestaan om jezelf therapeutisch klote te voelen. Verschillende duistere en harde genres passeren de revue, in performances en beeldend werk.

G A L G

Het zwaarlijvige mammoetgeluid van Galg kent invloeden uit onder andere black metal, doom, noise en dark ambient. Hun bezwerende nummers, opgebouwd rond improvisaties, zijn geluidsmuren die de luisteraar vastpinnen in een rituele houdgreep. Onlangs wisten ze op Incubate nog een uitpuilende zaal plat te spelen en deze avond spelen zij een thuiswedstrijd.

https://galg.bandcamp.com/

E L D F J A L L

ELDFJALL is een conceptueel noise- en droneproject van Ralf Gerritse (synthesizer) en Herman van Delft (gitaar).. Live wordt het begeleid met beeld van RANDY visuals. Geïnspireerd op een vulkaanuitbarsting neemt het neemt je mee vanuit magmastromen diep in de aarde naar de razende chaos van vuur en destructie.as. De performance wordt begeleid door live visuals van RANDY.

https://www.youtube.com/channel/UCY7alI__rtd24C1QBvXECSA

M a t i j s   v a n   d e   K e r k h o f

Het werk van Matijs van de Kerkhof (1977) laat zich kenmerken door scènes in duistere settings. Personages, ruimten, landschappen en huizen worden in een schijnbaar argeloze toets weergegeven, maar roepen een schemerwereld op van ontreddering en absurdisme. Matijs schildert niet wat er werkelijk plaatsvindt, maar wat er allemaal zou kunnen gebeuren als men de fantasie de vrije loop laat.

hij http://www.matijsvdkerkhof.dse.nl/

S j o e r d   T e g e l a e r s

Sjoerd Tegelaers (1987) is een Nijmeegse kunstenaar die zich met name toelegt op de fotopolymeer techniek, een etstechniek waarbij je tekeningen op transparant papier op een lichtgevoelige plaat brandt. Met deze techniek vindt Sjoerd een tussenweg tussen schilderkunst en printmaking.

http://www.sjoerdtegelaers.com/

G é r a r d   L a t t i e r / L e   D e r n i e r   C r i   ( B e h a n g )

De Franse schilder Gérard Lattier schilderde halverwege vorige eeuw schilderijen met gruwelijke taferelen, die het gevolg waren van zijn verblijf op de psychiatrische afdeling van een militair ziekenhuis in Marseille. In 2013 bracht uitgeverij Le Dernier Cri, gespecialiseerd in strips en grafisch werk, een boek uit over dit vroege, donkere oeuvre. Speciaal voor vanavond ontwierp Pakito Bolino van Le Dernier Cri een nieuw Slimtarrabehang naar aanleiding van deze schilderijen.

http://www.lederniercri.org/

https://www.flickr.com/photos/badkito/sets/72157632875924842/

D J   A M S W D Y N H  maakt de ellende compleet!

| e n t r e e :  5  e u r o |

More