Muziekles #3

Muziekles #3: Visible Cloaks

Workshop en concert – voertaal Engels

vrijdag 3 november 2017

19.30 uur: start workshop (op inschrijving)
21.30 uur: deuren open concert
22.00 uur: concert
Prijs: €5 per onderdeel

 

In Muziekles ontleedt een muzikant of geluidskunstenaar zijn werkpraktijk voor het publiek. Door middel van workshops openen artiesten de ‘black box’ van hun werk, die normaliter alleen op het podium te bewonderen is. Muziekles laat je kennismaken met de laatste ontwikkelingen in de wereld van de professionele doe-het-zelvers.

Concert – 22.00 uur
Visible Cloaks is het duo Spencer Doran en Ryan Carlile uit Portland (VS). Hun album Reassemblage kwam begin dit jaar uit op RVNG intl. Op dit album onderzoeken ze met een scala aan virtuele instrumenten alternatieven voor het exotische cliché. Met hun op kans gebaseerde composities gooiden ze hoge ogen bij o.a. Moogfest, Pitchfork en Factmag. Hun muziek wordt genoemd naast de generatieve muziek van Brian Eno tot de Japanse undergroundprojecten van Haroumi Hosono (Yellow Magic Orchestra).

Workshop – 19.30 uur
Voorafgaand aan het concert gaan Spencer en Ryan in op het tot stand komen van hun muziek. Hierbij verkennen ze kansmechanismen, hedendaagse compositietechnieken en de vertaling naar MIDI. Krachtige manieren om vanuit de muziek je onderwerp te benaderen; ‘show don’t tell’ .

Inschrijven voor deze workshop is verplicht en doe je via geluid@extrapool.nl

http://www.visiblecloaks.com/

More