Landstaal#3Landstaal is een project bestaande uit drie edities waarin de (volks)verhalen in het werk van kunstenaars centraal staan. In een mengvorm van installatie, drukwerk, concert en performance presenteren zij op geheel eigen wijze hun werk en artistieke proces.

 

Diane Cluck (VS)

Diane Cluck is een in Virginia gevestigde singer-songwriter. Ze brengt bevreemdende folk liedjes die een mix zijn van alledaagse aspecten en filosofische thema’s: vogels, dood, armoede, rijkdom, déjà vu, angst en onverschrokkenheid. Ze werkte samen met onder meer Devendra Banhart, CocoRosie en Jeffrey Lewis.

http://dianecluck.info/
Niels Goos
De oorsprong van het werk van Niels Goos ligt in zijn dyslexie.  Binnen zijn eigen interpretaties van taal vindt hij een oorspronkelijkheid die hij mist in het kunstdiscours. Met deze ‘misverstanden’ vervaagt hij de grenzen van de historische context van andere kunstenaars. Hij doet hiermee aan wat hij ‘woordverbreding’ noemt: “Net als taal wordt kunst gepresenteerd volgens strakke regels. Ik negeer die en zoek de vrijheid.”

http://www.nielsgoos.nl/
Maarten Bel
Kunstenaar Maarten Bel werkt locatiegebonden. Hij maakt boeken, tekeningen en sculpturen, waarbij hij die dingen  belicht die hem confronteren. Maarten presenteert tijdens Landstaal een doorlopende performance. Zittend in een jacuzzi brengt hij gedurende de avond verslag uit van wat hij ziet. Hij brengt zijn verhaal als een verzameling observaties en anekdotes, die terug te luisteren en zien zullen zijn in o.a. live opgenomen cassettes.

http://maartenbel.blogspot.nl/

 

Chris Rainier (AU)

Al jaren wijdt Rainier zijn muzikale bestaan aan het bespelen van zijn meest geliefde instrument: de Weissenborn (lap steel) gitaar. Vooral bekend vanuit de hawaïmuziek, heeft Rainier het tot zijn missie gemaakt om de sonische grenzen van het instrument te verruimen. Door speciale technieken en geprepareerde apparaten te gebruiken, rekt hij het traditionele folkgeluid op met invloeden uit tape muziek, drone en exotica.

http://www.chrisrainier.net/

entree: 5 euro

More