George Gershwin zei ooit: “Life is a lot like jazz. It’s best when you improvise.” En geïmproviseerd gaat er worden deze avond; van de opzwepende punky free form van Knu! tot de psychedelische noise van Jonas Van den Bossche en Benne Dousselaere.

 

Jonas Van den Bossche & Benne Dousselaere
 (BE)

 

Jonas Van den Bossche is als gitarist gefascineerd door contradictie en verandering. Zijn werk vloeit dan ook met alle gemak over van noise naar melodie, naar stilte en weer terug . Naast uitvoerig onderzoek in de free jazz en improvisatiemuziek houdt hij zich bezig met verrassende samenwerkingen met collegamuzikanten. Deze avond is dat de Gentse muzikant Benne Dousselaere,  onder andere bekend van Tape Hum en Violent Husbands. Van den Bossche en Dousselaere brachten  onlangs samen op Silken Tofu een plaat uit.

 

https://silkentofu.bandcamp.com/album/jonas-van-den-bossche-benne-dousselaere-the-multiverse-ennui-cant-last-forever

 

Knu!

 

Het vrije improvisatie trio Knu! afkomstig uit het Duitse Roergebied is moeilijk vast te pinnen qua geluid. De band, bestaande uit Achim Zepezauer op “tischlein elektrisch”, Florian Walter op bariton sax en electronika en drummer Simon Camatta, staat voor een ruw en compromisloos geluid dat hypnotisch danst tussen rock, noise en free form. Hun meest recente album “My Horse Doesn’t Give a Shit” op Unit Records kreeg lovende recensies in de internationale pers en geeft een perfecte weergave van de boeiende bokkensprongen die van we van deze heren kunnen verwachten.

 

https://soundcloud.com/simoncamatta/sets/knu-my-horse-doesn-t-give-a

 

Entree: 5 euro

More