ItsNotSmoothA3AfficheZaal open: 20.30
Aanvang: 21.00
Entree: E 5,-

It’s not smooth but it’s pretty good (het vlot niet maar is vast goed) is een nieuw project van Extrapool waarbij kunstenaars ingaan op fenomenen in de Architectuur, met in deze eerste editie als uitgangspunt de architectuur van het Extrapool gebouw: het ‘driedelig pakhuis’.

Extrapool is al jaren een begrip, waar kunst begint en eindigt. Het pakhuis leeft, verschuift, verandert, ademt geschiedenis en vernieuwt zich continu. Iedere verdieping, van kelder tot dak, heeft haar eigen functie en karakteristieke kenmerken. De markante rode voorgevel met witte regenpijpen die over de façade lijken te kruipen en geluid kunnen maken valt op in de stad. Het is een levendig gebouw.

We nodigen kunstenaars die zich met architectuur bezighouden uit om een relatie met ons gebouw aan te gaan en deze in een performatieve vertelvorm te bevragen.

Kunstenaars Michiel Huijben en Bas Schevers zetten deze avond een speciaal parcours door het pakhuis uit, waarlangs zij de verschillende geschiedenissen, functies en eigenaardigheden van het Extrapool gebouw belichten.

Met een speciale bijdrage van John Körmeling en een concert van Sonotanotanpenz (JP)

Michiel Huijben

Michiel Huijben leest, schrijft en spreekt over architectuur. Zijn werk is voor hem een manier om herinterpretaties van de schijnbaar rigide en vaststaande architectuur van zijn omgeving te formuleren en delen.

http://www.michielhuijben.nl/

Bas Schevers

Bas Schevers speelt met de tegenstellingen succes en mislukking. Hij denkt na over de impact, perceptie en positie van de kunst als eindproduct, alsook van zichzelf, en boycot dit tegelijkertijd. Hij ontwikkelde The Corner Show, waarin hij de architectonische eigenschap van de hoek onderzoekt.

http://www.rhokacademie.be/nl/bas-schevers-0

John Körmeling

John Körmeling is beeldhouwer en architect. Een groot deel van zijn oeuvre draait om de problematiek van stadsplanning, in combinatie met het groeiende aantal auto’s en de nodige infrastructuur hiervoor. Zijn werk gaat onder meer over het vinden van creatieve en artistiek verantwoorde oplossingen voor het tekort aan parkeerplaatsen en  files. Körmelings projecten zijn vaak geïdealiseerd en onuitvoerbaar en met een fijn onderliggend gevoel voor humor.

http://www.johnkormeling.nl/

Sonotanotanpenz (JP)

is het duo Hitomi Itmura en Hitomi Moriwaki, uit Fukuoka, Japan. In hun live optredens zingen Hitmoi en Hitomi eigenzinnige Japanse liedjes, speels met een vleugje drama. Hun instrumenten zijn het toetsenbord, de stem, de gitaar, hun muziek is lieflijk en speels.

https://sonotanotanpenz.tumblr.com/

More