Hunter ComplexVerdwaal in een zee van elektronische golven. Hallowed Bells, Hunter Complex, Twirly Mist en DJ Fake brengen je vanavond een trippende mix van ‘80s synth, industrial, dromerige elektronica en croonerzang

Hallowed Bells (US)
Hallowed Bells, bestaande uit Alison Stout en Darian Scatton, combineren instrumentele elektronica met lyrische soundscapes, dissonante harmonieën, geïmproviseerde ambience en noise. Met voor een groot deel zelfgemaakte analoge synthesizers, sequencers en drum machines rekt dit duo uit Philadelphia de grenzen op van archaïsche elektronische technologie. Het resultaat is een retro-futuristische droomwereld die doet denken aan een schilderij uit het Russisch kosmisme.

www.hallowedbells.com

 

Hunter Complex
Hunter Complex is het alter ego van Lars Meijer, een van de oprichters van het Narromindedlabel uit Haarlem/Amsterdam. Narrominded brengt plaatwerk uit van acts als Katadreuffe, Living Ornaments en Accelera Deck. Het eigenzinnige geluid van Meijers soloproject Hunter Complex is sterk geïnspireerd op de synth van de jaren ’80, met hier en daar wat kraut-ingrediënten. Zijn laatste album Heat laat zich omschrijven als een mix van Moroders filmmuziek en ’81-’82 Simple Minds.

www.huntercomplex.com

 

Twirly Mist (DK)
Twirly Mist is het mysterieuze alter ego van producer Mikkel Knudsen, een elektronische componist en singer-songwriter uit Kopenhagen. Zijn ritualistische nummers zijn industrial en experimenteel, met een voorliefde voor crooner songwriting en groovy ritmes.

soundcloud.com/twirly-mist

 

DJ Fake
DJ Fake draait dansbare muziek voor muurbloempjes en niet-dansbare muziek voor een dansend publiek. DJ Fake a.k.a. Wim van den Herik was de vroegere resident dj van de Rotterdamse club De Player en draaide regelmatig in Extrapool. Daarnaast is hij als redacteur betrokken bij bladen als Opscene, Gonzo Circus en zijn eigen Fake Magazine, dat vanavond gepresenteerd zal worden.

entree: 5 euro

More